ΑΘΗΝΑ
09:48
|
18.04.2021
Πολύ κοντά το άνοιγμα του λιανεμπορίου σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι πολύ κοντά”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι “ό,τι ανοίξει, δεν θα ξανακλείσει”. 

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα σημείωσε χθες Κυριακή νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων με 735 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας  στα Παραπολιτικά 90.1, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει προαναγγελία του χρόνου, “αλλά θα ήθελα το συντομότερο δυνατό”. Επισήμανε ακόμη πως αυτή η εβδομάδα είναι σίγουρα πολύ κρίσιμη, συμπληρώνοντας ότι εάν η τάση σταθεροποίησης συνεχιστεί και ακολουθηθεί από μια μικρή τάση μείωσης ασφαλώς, το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι κοντά.  Ωστόσο, ανέφερε: “Εάν μέσα στην εβδομάδα υπάρχει νέα άνοδος πάλι θα πρέπει να εξεταστεί ο σχεδιασμός”.

“Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να δεχτούμε τους ρυθμούς της πανδημίας.  Φαίνεται πάντως τις τελευταίες μέρες  και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία μια μείωση, η οποία σε περίπτωση που συνεχιστεί σήμερα, αύριο και μεθαύριο, νομίζω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 
Αναφερόμενος στον σχεδιασμό “ακορντεόν” του τελευταίου διαστήματος, σχολίασε ότι κανένας δεν αντέχει άλλο το άνοιγμα – κλείσιμο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα μπορούμε να φτάσουμε όπως είπε σε ένα  αριθμό εμβολιασμών 50 χιλιάδων την ημέρα, που σημαίνει ότι στα μέσα Απριλίου, θα περάσουμε τα 2 εκατομμύρια. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, όταν συμβεί αυτό, οι πολίτες άνω των 60 ετών, θα έχουν σχεδόν όλοι εμβολιαστεί, όπως και πάρα πολλοί από τις ευάλωτες ομάδες. 

Σύμφωνα με το κ. Γεωργιάδη, όλο αυτό θα έχει μεγάλη θετική επίπτωση στην πίεση των νοσοκομείων, επομένως, είπε “θα υπάρξει ελπίδα ότι αυτό το τείχος προστασίας  θα καταφέρει να ανοίξει τις δραστηριότητες χωρίς να υπάρξει ενδεχόμενο να ξανακλείσουν, φυσικά  αρχικά πάντα με τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας”. 

Πηγή: Παραπολιτικά

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στιγμές μιας όχι και τόσο γνωστής Επανάστασης, εκείνης του 1821 (μέρος δεύτερο)

Πυρκαγιά σε Μεταξουργείο και Ν. Ερυθραία με έναν νεκρό

Γαλλία-Covid-19: Μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων από επαγγελματίες και τον Απρίλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα