ΑΘΗΝΑ
12:25
|
19.05.2024
Πλάνα από τις φορητές κάμερες, αποκαλύπτουν δύο γυναίκες αστυνομικούς να τρομοκρατούν ένα 5χρονο αγοράκι που έφυγε από το σχολείο του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο βίντεο καταγράφει ακόμη ένα όργιο αστυνομικής βίας και σαδισμού στις ΗΠΑ εις βάρος ενός πεντάχρονου παιδιού.

Πλάνα από τις φορητές κάμερες των ένστολων αποκαλύπτουν δύο γυναίκες αστυνομικούς της πολιτείας του Μέριλαντ να περνούν χειροπέδες και να ουρλιάζουν σε ένα 5χρονο αγόρι, το οποίο φέρεται να έφυγε από το σχολείο του χωρίς να έχει ζητήσει άδεια.

Το σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στις 14 Ιανουαρίου του 2020 και το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (26/3) από την αστυνομία της κομητείας Μοντγκόμερι, προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων.

“Πόσο χρονών είσαι;” ρωτά το φοβισμένο αγοράκι μία εκ των δυο αστυνομικών. “Πέντε”, απαντά το παιδί. “Πέντε; Νιώθεις ότι μπορείς να παίρνεις αποφάσεις μόνος σου; Πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις;” συνεχίζει η αστυνομικός μπροστά στο έντρομο παιδί που ξεσπά σε λυγμούς.

Το βίντεο καταγράφει τους αστυνομικούς να οδηγούν το αγόρι στο πίσω μέρος του περιπολικού αυτοκινήτου, ενώ ο μικρούλης συνεχίζει να κλαίει και να φωνάζει απαρηγόρητος.

“Καλύτερα να σταματήσεις”, λένε οι αστυνομικοί στο αγόρι σχολιάζοντας ότι είναι “κακό παιδί” και ότι πρέπει να το ξυλοφορτώσουν.

“Σε χτυπάει η μαμά σου; Θα σε χτυπήσει σήμερα” ακούγεται να σχολιάζουν.

Καθώς το συγκλονισμένο πεντάχρονο δεν σταματά να κλαίει, η μία αστυνομικός ξεκινά να του ουρλιάζει και μάλιστα σε απόσταση λίγων εκατοστών από το έντρομο πρόσωπό του, προσποιούμενη ότι μιμείται τη συμπεριφορά του.

Μετά την επανένωση του παιδιού με τη μητέρα του, μία αστυνομικός βγάζει ένα ζευγάρι χειροπέδες και το τοποθετεί στους καρπούς του μικρού αγοριού.

“Ξέρεις σε τι χρησιμεύουν; Αυτά είναι για άτομα που δεν θέλουν να ακούσουν…”, του λέει η αστυνομικός.

Τελικά, η οικογένεια του μικρού υπέβαλε αγωγή κατά της κομητείας, των δημόσιων σχολείων και της αστυνομίας του Μοντγκόμερι καταγγέλλοντας τα ψυχολογικά τραύματα που προκάλεσαν οι αστυνομικοί στον μικρούλη και απαιτώντας αποζημίωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα