ΑΘΗΝΑ
16:07
|
24.04.2024
Τουλάχιστον πέντε τραυματίες και χιλιάδες πολίτες απομακρύνονται από τα σπίτιά τους στη Δυτική Ιάβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυροσβέστες στην Ινδονησία δίνουν μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο τεράστια φωτιά που εκδηλώθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας, στη Δυτική Ιάβα. Η φωτιά στο διυλιστήριο Μπαλονγκάν, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petramina, ξέσπασε στις 00:45 τοπική ώρα σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και περίπου 950 κάτοικοι της περιοχής έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους. Το BBC αναφέρει ότι υπάρχουν επίσης αρκετοί αγνοούμενοι ενώ τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος σαν έκρηξη πριν από την εκδήλωση της φωτιάς.

Οι τραυματίες είναι κάτοικοι, που έχουν υποστεί εγκαύματα και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, κατά την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Republika, που επικαλείται την εταιρεία. Εκατοντάδες οχήματα της πυροσβεστικής έχουν αναπτυχθεί στο διυλιστήριο. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη και η φωτιά στο διυλιστήριο Μπαλονγκάν πιθανόν οφείλονταν σε κεραυνό. “Αρχικά αισθάνθηκα μια πολύ έντονη μυρωδιά καυσίμου, τόσο έντονη που η μύτη μου πόνεσε και παράλληλα ακούγαμε να πέφτουν πολύ ισχυροί κεραυνοί”, δήλωσε ένας κάτοικος στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters).

Η περιφερειακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε ότι πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται με βαριά εγκαύματα και άλλοι 15 με πιο ελαφριά. Οι κάτοικοι της περιοχής μεταφέρονται σε πρόχειρους καταυλισμούς ενώ η όλη προσπάθεια των σωστικών συνεργείων περιπλέκεται εξαιτίας των μέτρων για τη νόσο Covid-19.

Η κρατική εταιρεία Petramina ανακοίνωσε ότι η φωτιά δεν έχει επηρεάσει τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας του αργού πετρελαίου και ότι θεωρητικά η λειτουργία του διυλιστηρίου θα έχει αποκατασταθεί εντός των επόμενων πέντε ημερών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Petramina δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δεξαμενές του διυλιστηρίου.

Το διυλιστήριο Μπαλονγκάν, το οποίο βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τζακάρτα της Ινδονησίας, έχει ημερήσια δυναμικότητα διύλισης 125.000 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα