ΑΘΗΝΑ
05:31
|
26.04.2024
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με ελικόπτερο στην Αλάσκα, ανάμεσά τους και ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με ελικόπτερο στην Αλάσκα, ανάμεσά τους και ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας και ιδρυτής της PPF.

Το ελικόπτερο έπεσε σε έναν παγετώνα, ανέφεραν οι αρχές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

Τα θύματα βρίσκονταν σε ταξίδι για σκι. Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από το ορεινό καταφύγιο του Tordrillo. Ο πιλότος, δύο προσκεκλημένοι του Κέλνερ και δύο οδηγοί σκοτώθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Associated Press. Ένας ακόμη άνθρωπος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η PPF, o επιχειρηματικός όμιλός του μεγιστάνα Πετρ Κέλνερ, επιβεβαίωσε την τραγική είδηση. Ο Πετρ Κέλνερ ήταν 56 ετών και σύμφωνα με το Forbes ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Τσεχία, με περιουσία καθαρής αξίας 17,5 δισ. δολαρίων. Οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος ερευνώνται.

“Ανακοινώνουμε με την πιο βαθιά θλίψη ότι ο ιδρυτής και κάτοχος της πλειοψηφίας του ομίλου PPF, Πετρ Κέλνερ, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε δυστύχημα ελικοπτέρου το Σάββατο 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκας”, ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Κέλνερ ήταν επιχειρηματική φυσιογνωμία που αναδύθηκε στην τσεχική μετακομμουνιστική περίοδο. Τη δεκαετία του ’90 ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία PPF για να συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση των εκατοντάδων εταιρειών που ανήκαν στο κράτος.

Η PPF επεκτάθηκε στη συνέχεια στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του ομίλου εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η PPFδιαθέτει assets συνολικής αξίας 44 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου του 2020.

Το βασικό χρηματοοικονομικό προϊόν της είναι η Home Credit, η οποία παρέχει καταναλωτική πίστη, με την Κίνα ως τη μεγαλύτερη αγορά της.

Το Fund του Κέλνερ είχε κάνει επενδύσεις και στην Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα