ΑΘΗΝΑ
07:08
|
20.04.2024
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε πως εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει να ανοίγουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη δήλωσε ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται με νέο κορονοϊό στα νοσοκομεία σε αυτήν τη φάση της πανδημίας είναι νέοι άνθρωποι σε ποσοστό 70%.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα σημείωσε χθες Κυριακή νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων με 735 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη ανέφερε ότι έως το πρωί, είχαν γίνει 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” που εφημέρευε και 15 εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ. “Περιμένουμε να αδειάσουν σε άλλα νοσοκομεία κλίνες ΜΕΘ διότι οι δικές μας είναι πλήρεις”, είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την ανησυχία της για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. Είπε μάλιστα: “Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες , όταν βλέπω τους ασθενείς μπροστά μου” και χαρακτήρισε “τραγικό” να διασωληνώνονται ασθενείς ηλικιών 35-50 , χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με την κ. Παγώνη η αλλαγή στα δεδομένα νοσηλειών δεν οφείλεται μόνο στην αθέτηση των μέτρων αλλά σχετίζεται και με τις μεταλλάξεις του ιού που παρουσιάζουν αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40-60% σε μικρότερες ηλικίες.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ωστόσο ότι η εστίαση, τα καταστήματα και τα σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει να ανοίγουν. Ειδικά για το ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης, χαρακτήρισε προτιμότερο να ανοίξουν οι εξωτερικοί χώροι εστιατορίων, από το να γίνονται συναντήσεις κατ’ οίκον.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα