ΑΘΗΝΑ
22:23
|
24.04.2024
Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο ζήτημα των αλλεργιών, κάνοντας λόγο για υπερβολικό φόβο των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα περιστατικά θρόμβωσης και θρομβοπενίας που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, που μπορεί να σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, είναι 28 σε σύνολο 17 εκατ. δόσεων εμβολίων, σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο εμβόλιο της εν λόγω εταιρείας κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Η ίδια επεσήμανε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνεχίζει την έρευνα, τις τελευταίες 20 ημέρες, για να αποφανθεί αν υπάρχει αιτιώδης σχέση του εμβολίου με παρενέργειες θρόμβωσης και θρομβοπενίας.

«Σήμερα οι επιστήμονες γνωρίζουν αρκετά πράγματα γι αυτή την παρενέργεια, την έγκαιρη διάγνωση της και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της», υπογράμμισε η κυρία Θεοδωρίδου. «Σε αυτό το εμβόλιο στηρίζουμε πολλές ελπίδες και αυτού του τύπου αναφορές κλονίζουν την εμπιστοσύνη», είπε και υπενθύμισε ότι ο ΕΜΑ τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επίσης, η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο ζήτημα των αλλεργιών, κάνοντας λόγο για υπερβολικό φόβο των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό.

«Οι εμβολιασμοί επιταχύνονται και οι πολίτες προσέρχονται ομαλά να εμβολιαστούν, ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός έχει υπερβολικό φόβο για το θέμα των αλλεργιών και οι ίδιοι οι γιατροί έχουν αυξημένη διστακτικότητα με αποτέλεσμα να μην εμβολιάζονται και να ακυρώνονται εμβολιασμοί. Η μόνη περίπτωση που αντενδείκνυται ο εμβολιασμός, είναι η εκδήλωση σοβαρής αναφυλαξίας ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου. Οι κοινές αλλεργίες δεν αντενδείκνυνται για τον εμβολιασμό. Υπάρχει μία υπερεκτίμηση των αλλεργιών.» είπε χαρακτηριστικά.

Άνοιγμα πλατφόρμας ραντεβού για 65 -69 ετών και νέων εμβολιαστικών κέντρων

Την Παρασκευή 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 65 – 69 ετών, όπως ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την περασμένη Παρασκευή 26 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών ηλικίας 70-74 ετών και υπήρξε «εκπληκτική συμμετοχή», καθώς κλείστηκαν ήδη 230.000 ραντεβού, όπως ανέφερε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από 1η Απριλίου ανοίγουν όλα τα νέα εμβολιαστικά κέντρα. Έτσι, εντός Απριλίου αναμένεται να λειτουργούν πάνω από 1.000 εμβολιαστικά κέντρα και στη διάρκεια του μήνα να πραγματοποιηθούν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεμιστοκλέους σήμερα πραγματοποιήθηκαν 26.000 εμβολιασμοί και συνολικά έχουν γίνει 1.630.000 από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος. Ειδικότερα, 1.065.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης φθάνει το 10,14%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα