ΑΘΗΝΑ
15:03
|
19.04.2021
Έκκληση στους κατοίκους της Πάτρας να τηρούν τα μέτρα κατά της πανδημίας έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση στους κατοίκους της Πάτρας να τηρούν τα μέτρα κατά της πανδημίας έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς λέγοντας ότι η κατάσταση στην πόλη είναι οριακή.

Ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη της Πάτρας όπου ανακοίνωσε τη δημιουργία εμβολιαστικού χώρου στο χώρο του οργανισμού λιμένος Πάτρας και προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας στην Αχαΐα με συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Ιωάννη Καρβέλη, καθώς και εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία για την οριστική χωροθέτηση του νέου εμβολιαστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) και σημείωσε σε σχετική του δήλωση: «Θα είμαι ξεκάθαρος. Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή. Κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας.

Τις επόμενες ημέρες να μείνουμε προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων. Η κατάσταση στα νοσοκομεία μας είναι εξίσου οριακή. Αντιλαμβάνεστε ότι την ίδια στιγμή που γίνεται μια τεράστια προσπάθεια μέσα από το πρόγραμμα εμβολιασμών, ώστε να μπορέσουμε σιγά σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε επικίνδυνες καταστάσεις. Το κράτος κάνει όσα πρέπει για να σταθεί στο πλευρό των υγειονομικών μας που καταβάλλουν μια τεράστια προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει και την δική του ευθύνη. Ξέρω ότι έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια. Ξέρω ότι όλη αυτή η διαδρομή έχει δημιουργήσει τεράστια κόπωση. Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Είναι η ώρα όμως που ειδικά στην περιοχή [της Αχαΐας], χρειάζεται όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα. Η δυνατότητα για τον περίπατο, η δυνατότητα εξωστρέφεια είναι δεδομένη.

Η τήρηση των μέτρων όμως, της μάσκας, των αποστάσεων, είναι πάρα πολύ σημαντική. Θα πρέπει στις επόμενες ημέρες αυτό να είναι ξεκάθαρο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για περισσότερα κρούσματα ή για τους δείκτες θετικότητας που βλέπουμε τώρα. Έκκληση, παράκληση τις επόμενες ημέρες να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε, επίσης, ότι το νέο εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στον Απρίλιο. «Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια που αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη και μέχρι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας κανείς δε θα μείνει αβοήθητος […] Κάθε μέρα μετράμε τα δεδομένα, κάθε μέρα, σε συνεργασία με τους επιδημιολόγους μας, προχωράμε στο επόμενο βήμα» υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου τον υποδέχθηκε ο Αναπλ. Διοικητής, Δημήτρης Μπάκος. Συνοδευόμενος και από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού, Χαράλαμπο Γώγο, συνομίλησε με μέλη της Διοίκησης και του υγειονομικού προσωπικού, ιδίως τους εργαζόμενους στις μονάδες ΜΕΘ και Covid-19 του Νοσοκομείου.

Πηγές: ΑΘΗΝΑ 9.84

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στέφανος Μάνος προς Μητσοτάκη και ΜΜΕ: Πείτε την αλήθεια

Προειδοποίηση του ISIS στους “χριστιανούς της Αιγύπτου”

European Super League: Ο καπιταλισμός δολοφονεί και το ποδόσφαιρο

Ανναλένα Μπέρμποκ: Η επιλογή των Πρασίνων για την καγκελαρία της Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα