ΑΘΗΝΑ
08:56
|
19.05.2024
"Ζητώ απαντήσεις. Διασύρεται το παιδί μου σε όλο το νησί και θέλω μια σαφή απάντηση" τονίζει η μητέρα του ανηλίκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μητέρα του 15χρονου που συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Πάρου και στον οποίον επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, καταγγέλλει στο Open πως οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να αφαιρέσει τα ρούχα του για να του κάνουν σωματικό έλεγχο.

Ο νεαρός συνελήφθη καθώς πήγαινε να πάρει κάτι από τον φούρνο στο νησί και του βεβαιώθηκε, μεταξύ άλλων, το πρόστιμο των 300 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη καθώς βρέθηκε να οδηγεί μηχανάκι χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Η Δήμητρα Χατζηγιάννη, μητέρα του ανήλικου, μιλώντας στην εκπομπή του Open “Ώρα Ελλάδος”, ανέφερε ότι αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα συνέλαβαν το παιδί της ενώ δεν οδηγούσε. Ο ανήλικος αθόταν πάνω στο μηχανάκι, ενώ η ίδια περίμενε τον σύντροφό της για να επιστρέψουν από τον φούρνο στο σπίτι. “Τον σταματήσαν δύο μηχανές και ένα τζιπ της Αστυνομίας και βγήκαν από αυτά άτομα που τού εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί.”.

Ο 15χρονος, ζήτησε να δει στοιχεία που αποδείκνυαν ότι επρόκειτο όντως για αστυνομικούς, καθώς φορούσαν πολιτικά. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί “τον ανάγκασαν να μπει στο τζιπ”.

“Του πήραν το κινητό τηλέφωνο και δεν τον άφησαν να επικοινωνήσει μαζί μου. Λίγο αργότερα τον οδήγησαν στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων” λέει η μητέρα του 15χρονου.

Η κ. Χατζηγτιάννη προσπάθησε να επικοινωνήσει με το παιδί της αλλά αυτό κατέστη αδύνατο, γεγονός που της προκάλεσε έντονη ανησυχία.

Διευκρίνισε επίσης πως το σπίτι είναι 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το χωριό όπου είχε μεταβεί ο νεαρός, διαψεύδοντας τα όσα ανέφεραν αστυνομικοί.

Στη συνέχεια η γυναίκα τηλεφώνησε στο Τμήμα απ’ όπου και την ενημέρωσαν ότι ο 15χρονος βρισκόταν εκεί.

“Όταν κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί του, τον βρήκα ημίγυμνο στο Τμήμα ενώ του έκοψαν πρόστιμο για μετακίνηση, για έλλειψη διπλώματος και ασφάλειας τα οποία, ωστόσο, αργότερα προσκομίστηκαν στις Αρχές”.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, οι Αστυνομικοί την ενημέρωσαν ότι έψαχναν να δουν αν ο 15χρονος έκρυβε ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις Αρχές, της προσαγωγής του εφήβου προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία για ένα λευκό μηχανάκι.

“Ζητώ απαντήσεις. Διασύρεται το παιδί μου σε όλο το νησί και θέλω μια σαφή απάντηση” τόνισε η κ. Χατζηγιάννη.

Η αστυνομία από την πλευρά της λέει ότι ο ανήλικος οδηγούσε μηχανάκι συγγενικού προσώπου και ότι τον σταμάτησαν για έλεγχο. Καθώς ο 15χρονος δεν είχε μαζί του κανένα έγγραφο πιστοποίησης των στοιχείων του, όπως ορίζει η διαδικασία, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται, ότι χρειάστηκαν 10 λεπτά για να μεταβούν στο τμήμα και διαβεβαίωσαν ότι μέσα στο 10λεπτο αυτό, έλαβαν κλήση από την μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, επρόκειτο να ειδοποιούσαν τη μητέρα του όταν θα έφταναν στο τμήμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα