ΑΘΗΝΑ
06:13
|
20.04.2024
Συνεχίζεται η "επιχείρηση αντιγκράφιτι" από τον Δήμο Αθηναίων με μεγάλες σαρωτικές παρεμβάσεις στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η “επιχείρηση αντιγκράφιτι” από τον Δήμο Αθηναίων με μεγάλες σαρωτικές παρεμβάσεις στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Κατά τον Δήμο Αθηναίων πρόκειται για μία “μάχη” ενάντια στη “μουντζούρα”, με την οποία έχουν επικαλυφθεί κτίσματα και άλλοι χώροι της πρωτεύουσας.

Το “Αντιγκράφιτι” έχει μπει “στην καθημερινή ατζέντα των υπηρεσιών καθαριότητας, είτε με μεγάλες, σαρωτικές παρεμβάσεις στους μεγάλους δρόμους της πόλης, είτε με μικρότερες σε σημεία που είχαν εγκαταλειφθεί στο μαύρο του σπρέι και της μπογιάς” αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Έπειτα από τα Αναφιώτικα, την Ερμού, τη Σταδίου, την Πατησίων και δεκάδες άλλα σημεία της Αθήνας καθαρίστηκαν, σύμφωνα με τον δήμο, άλλα 997 τ.μ. με τη χρήση 800 λίτρων ειδικού υγρού και 28 τόνων νερού.

Πρόκειται για επιφάνειες στο Πάρκο Ριζάρη, στον Εθνικό κήπο, στους Ιερούς Ναούς Αγ. Γεωργίου-Θεοτόκου-Αγίου Νικολάου, στην Αρδηττού, στις πλατείες Μεσολογγίου και Σπανούδη, στον περιφερειακό Πετραλώνων και στο πάρκο Δοϊράνης.

Ωστόσο, το σβήσιμο των τοίχων στερούν ταυτόχρονα από την πόλη από την αυθεντική αστική ποιητική των γκράφιτι και τις κοινωνικο-πολιτικές αιχμές της πολιτικοποιημένης τέχνης των συλλογικοτήτων του δρόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα