ΑΘΗΝΑ
15:47
|
27.04.2024
Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Image

Χρυσοχοΐδης: «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Μαρφίν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφει: «Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».

Μαρφίν: Καμία σύλληψη για το έγκλημα, επιχείρηση τυμβωρυχίας, ταλαιπωρία των συγγενών

Υπενθυμίζεται ότι ο εμπρησμός από βόμβα μολότοφ της τράπεζας Μαρφίν, στις 5/5/2010, που οδήγησε στον θάνατο τριών εργαζομένων  από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και επισκίασε την ίσως μεγαλύτερη απεργία της μεταπολίτευσης που έγινε την ίδια ημέρα και την διαδήλωση ενάντια στην κατάθεση προς ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων στήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης για πάνω από μια δεκαετία.

Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα. Ο συλληφθείς το 2013 ύποπτος που ανήκει ιδεολογικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, κρίθηκε το 2016 ομόφωνα αθώος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών «ελλείψει ικανών ενδείξεων ενοχής». Πάνω στην υπόθεση στήθηκε ολόκληρο επικοινωνιακό παιχνίδι με μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης να προ-δικάζουν και να καταδικάζουν, στοχοποιώντας άτομα τα οποία όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν οι πραγματικοί υπαίτιοι.

Εν τω μεταξύ, το 2013 στελέχη της τράπεζας καταδικάστηκαν για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού.

Έκτοτε, ακροδεξιοί βουλευτές, όπως ο Δημήτρης Κουκούτσης της φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και ο σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε στοχοποίηση στελεχών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, δίχως την ύπαρξη του παραμικρού στοιχείου να συνοδεύει τις κατηγορίες τους.

Τέλος, το 2020 μια τιμητική πλακέτα με τα ονόματα των νεκρών στήθηκε το 2020 έξω από το κτίριο. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 9 Μαΐου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη, επισήμων και συγγενών των θυμάτων, σε μια κίνηση που μερίδα του τύπου και των κοινοβουλευτικών κομμάτων χαρακτήρισε ως κίνηση με μικροκομματική στόχευση καθώς και πράξη ασέβειας προς τα θύματα. 

Πηγές: ΑΘΗΝΑ 9.84, ThePressProject, News247

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα