ΑΘΗΝΑ
13:42
|
08.05.2024
Ανοικτά τα καταστήματα λιανικής από Δευτέρα, και ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε απόψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και λοιμωξιολόγους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,, Νίκος Χαρδαλιάς, ανήγγειλε ότι μετά από εισήγηση επιστημονικής επιτροπής αποφάσισε νέο μίγμα μέτρων ώστε να δοθούν περισσότερες μικρές ανάσες ελευθερίας με προϋπόθεση της “ατομικής ευθύνης”.

Τα μέτρα υγειονομικής προστασίας δεν επιτρέπουν χαλάρωση, τόνισε, και ανακοινώνοντας ότι από την Δευτέρα, 5 Απριλίου, θα επιτρέπεται η λειτουργία κατστημάτων λιανεμπορίου πλην εμπορικών κέντρων ως τρεις ώρες συνολικά ανά άτομο με αποστολή SMS, με ραντεβού (click away, click in shop) με έναν πελάτη ανά 25 τετραγωνικά.

Διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο τα Σαββατοκύριακα

Από το Σάββατο, 3 Απριλίου, θα επιτρέπεται με χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο ως τρία άτομα ή μία οικογένεια.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα ισχύουν, πιλοτικά, μόνον για Σαββατοκύριακα μέχρι νεωτέρας.

Η λειτουργία των εμπορικών κέντρων και των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη βδομάδα, με ορισμένη λειτουργία ορισμένων βαθμίδων από τις 12 Απριλίου.

Νέες ΜΕΘ ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας παίρνοντας νωρίτερα πρώτος το λόγο εξήρε το ρόλο των γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ υπό το βάρος της πανδημίας. Ζήτησε αυστηρή, ευλαβική τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας μπροστά στον κίνδυνο νέας απώλειας ζωών. Διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο του θα συνεχίσει τη λήψη μέτρων για περαιτέρω θωράκισης της δημόσιας υγείας.

Ψαλιδίστηκαν” οι αρμοδιότητες του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, εν μέσω  πανδημίας - Τι δήλωσε ο Πέτσας - Healthview

Ανακοίνωσε τη μετατροπή του ΓΝ Θριασίου σε νοσοκομείο covid-19 ώστε το Θριάσιο να διαθέτει 130 κλίνες και ΜΕΘ και τα περιστατικά που είχε το νοσοκομείο θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές.

Ανακοίνωσε επίσης 51 νέες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, είπε πως αισιοδοξεί για βελτίωση της κατάστασης επιβεβαιώνοντας πως έχουν γίνει 1,691.000 εμβολιασμοί και πως λειτουργούν καθημερινά 1046 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Ανήγγειλε πως την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα ηηλικίας μεταξύ 65 ως 69 ετών. Τον Απρίλιο προέβλεψε πως θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί.

Διχογνωμίες

Έντονη διχογνωμία είχε ωστόσο προκαλέσει στην πολύωρη συνεδρίαση των ειδικών αφενός το ζήτημα της επανέναρξης των διαδημοτικών μετακινήσεων των πολιτών και αφετέρου για το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής από την Δευτέρα 5 Απριλίου κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα