ΑΘΗΝΑ
00:13
|
20.04.2024
Για πρώτη φορά προβλήθηκε βίντεο από την επίμαχη είσοδο του Τζορτζ Φλόιντ στο κατάστημα ψιλικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται σήμερα για τρίτη μέρα η δίκη του λευκού αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ με θανατηφόρο κεφαλοκλείδωμα στις 26 Μαίου 2020 στη Μινεάπολις.

Οι εισαγγελείς έδειξαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο βίντεο από την κάμερα παρακολούθησης στο κατάστημα ψιλικών Cup Foods που είχε πάει ο Τζορτζ Φλόιντ προτού συνελήφθη και ξεψυχήσει στο δρόμο κάτω από το βάρος του αστυνομικού.

Οι αστυνομικοί φαίνεται να έφθασαν στο κατάστημα λίγο ώρα αφότου τηλεφώνησε στην αστυνομία ο 19χρονος Κρίστοφερ Μάρτιν, με την ιδιότητα υπαλλήλου του καταστήματος, λέγοντας πως ένας πελάτης (ο Τζορτζ Φλόιντ) προσπάθησε να αγοράσει τσιγάρα με ένα πλαστό εικοσαδόλαρο.

Derek Chauvin trial: New video shows George Floyd using fake bill before  death | Daily Mail Online

Ο Μάρτιν κατέθεσε πως λίγα λεπτά αφότου μπήκε στο κατάστημα ο Φλόιντ, μίλησε μαζί του για αθλητικά, προσθέτοντας ότι του έδωσε την εντύπωση πως  είχε καταναλώσει ναρκωτικά κάποιου είδους επειδή καθυστερούσε αρκετά να απαντήσει ή να αντιδράσει στις ερωτήσεις που του έκανε.

Ωστόσο δημοσιογράφοι των Τάιμς της Ν.Υόρκης που είδαν το βίντεο, που δεν είχε ήχο, αναφέρουν πως δεν αποκόμισαν την ίδια εντύπωση, πως δηλαδή ο Φλόιντ φαινόταν να είχε καταναλώσει κάποιου είδους ναρκωτική ουσία.

Στο βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του καταστήματος ο Φλόιντ καταγράφεται 45 λεπτά προτού μεταφερθεί σε φορείο και μία ώρα και 40 λεπτά προτού το νοσοκομείο δηλώσει το θάνατό του.

“Μπορούσα να τον βοηθήσω, αλλά αρνήθηκαν …”

Πριν την κατάθεση του 19χρονου υπαλλήλου του καταστήματος ψιλικών, κατέθεσε η 27χρονη Τζενεβίβ Χάνσεν, πυροσβέστης που ήταν εκτός υπηρεσίας όταν βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος.

Genevieve Hansen, a firefighter and emergency medical technician who witnessed the arrest of George Floyd, testifying on Tuesday. She returned to the stand on Wednesday.

Τόνισε πως ζήτησε μάταια από την αστυνομία να της επιτρέψει να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον Τζορτζ Φλόιντ ώστε να τον επαναφέρει στη ζωή. “Μπορούσα να τον βοηθήσω αλλά αρνήθηκαν αυτό το δικαίωμα (της βοήθειας) σε αυτόν τον άνθρωπο!” είπε χαρακτηριστικά η πυροσβέστης, η οποία στη συνέχεια δεν απέφυγε μία έντονη στιχομυθία με τον Έρικ Νέλσον, δικηγόρο υπεράσπισης του κατηγορούμενου αστυνομικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα