ΑΘΗΝΑ
18:53
|
24.04.2024
To Carnivac-Cov είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού για τα ζώα και δεν παρουσίασε παρενέργειες κατά τη διάρκεια των δοκιμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοινώθηκε από την αρμόδια ρωσική αρχή, σήμερα (31/3) ότι καταχωρίστηκε το πρώτο εμβόλιο κτά του κορανοϊού στον κόσμο για τα ζώα.

Το νέο εμβόλιο, με την ονομασία Carnivac-Cov, αναπτύχθηκε από το Ομοσπονδιακό Κέντρο για την Υγεία των Ζώων και δεν παρουσίασε παρενέργειες κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών κλινικών δοκιμών.

“Σκύλοι, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, βιζόν, αλεπούδες και άλλα ζώα συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές του Carnivac-Cov, που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Τα αποτελέσματα των δοκιμών μάς επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι το εμβόλιο είναι ακίνδυνο για ζώα και έχει υψηλή ανοσογονική δραστηριότητα, με τα αντισώματα κοροναϊού να αναπτύσσονται στο 100% των περιπτώσεων “, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Rosselkhoznadzor, Κονσταντίν Σαβένκοφ.


Σύμφωνα με τον παρατηρητή, η μαζική παραγωγή του εμβολίου ενδέχεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, καθώς εταιρείες από την Ελλάδα, την Αυστραλία, την Πολωνία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του εμβολίου,

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Φινλανδία προσπαθούν επίσης να αναπτύξουν εμβόλια COVID για ζώα εν μέσω ανησυχιών για τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

Ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού ανάγκασε χώρες σε όλο τον κόσμο να σκοτώσουν εκατομμύρια ζώα εκτροφής, με αποκορύφωμα την σφαγή των μινικ στη Δανία.

Πηγή: Sputnik.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα