ΑΘΗΝΑ
21:32
|
24.04.2024
Χωρίς στον ήλιο μοίρα ο 38χρονος άστεγος που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τον βάναυσο ξυλοδαρμό Αμερικανίδας ασιατικής καταγωγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον 38χρονο άστεγο με βαρύ ποινικό μητρώο, Μπράντον Έλιοτ, συνέλαβε απόψε η αστυνομία της Νέας Υόρκης ως βασικό ύποπτο για τον βάναυσο ξυλοδαρμό 65χρονης Νεοϋρκέζας ασιατικής καταγωγής στο κέντρο του Μανχάταν.

Το βίντεο από την επίθεση έκανε τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σοκ για την έκρηξη βίας σε βάρος των Αμερικανών ασιατικής καταγωγής που σημειώνεται στο φόντο όξυνσης των αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της πανδημίας πέρσι την άνοιξη και τις απαξιωτικές αναφορές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον “κινέζικο ιό”.

Ο 38χρονος Μπράντον Έλιοτ συνελήφθη και κατηγορείται για επίθεση «υποκινούμενη από μίσος». Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, διέμενε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην Τάιμς Σκουέρ, το οποίο σήμερα φιλοξενεί αστέγους.

Ο ύποπτος έχει βαρύ ποινικό μητρώο καθώς εξέτισε 17ετή ποινή κάθειρξης από το 2002 μέχρι το 2019, επειδή μαχαίρωσε και σκότωσε τη μητέρα του μπροστά στα μάτια της πεντάχρονης, τότε, αδελφής του.

Η 65χρονη γυναίκα δέχτηκε την επίθεση τη Δευτέρα, λίγο πριν από το μεσημέρι, ενώ ήταν στον δρόμο και πήγαινε στην εκκλησία.

Στα πλάνα που τραβήχθηκαν από τις κάμερες ασφαλείας, μέσα από ένα κτίριο, διακρίνεται να περπατάει όταν, ξαφνικά, την πλησιάζει ένας άνδρας, τη ρίχνει στο έδαφος με μια κλοτσιά και κατόπιν τη χτυπάει πολλές φορές στο κεφάλι.

Πώς αναγνωρίστηκε ο ύποπτος

Την Τρίτη, η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο δράστης εκτόξευσε πολλές ύβρεις σε βάρος της, λόγω της καταγωγής της. Η αστυνομία ανήρτησε το βίντεο και φωτογραφίες του δράστη στο Twitter, ζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Κάτοικοι της περιοχής αναγνώρισαν τον άστεγο και οδήγησαν τις αρχές στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει τη λεκάνη της και έφερε διάφορα άλλα τραύματα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο καταδίκασε τη «φρικτή» και «απαίσια» επίθεση ενώ ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, προειδοποίησε ότι η βία σε βάρος των ανθρώπων ασιατικής καταγωγής εξελίσσεται σε «επιδημία» στις ΗΠΑ.

Image
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα