ΑΘΗΝΑ
03:18
|
01.12.2021
Τον Απρίλιο αρχίζει η δοκιμαστική περίοδος με δύο σετ εσωρούχων σε κάθε μόνιμη ένστολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ελβετικός στρατός, ο οποίος δεν φημίζεται για τη μαχητικότητά του, κάνει άνοιγμα προς τη στρατολόγηση γυναικών μόνιμων μελών των ενόπλων δυνάμεων υποσχόμενος πως πλέον δεν θα αναγκάζονται να φορούν ανδρικά εσώρουχα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο βρετανικό BBC το ισχύον σύστημα προβλέπει την παροχή “ευρύχωρων ανδρικών εσωρούχων, συνήθως σε μεγάλα μεγέθη” για όλους τους νεοσύλλεκτους ανεξαιρέτως φύλου. Ο στρατός της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι δοκιμαστικά από τον Απρίλιο οι γυναίκες μέλη των ενόπλων δυνάμεων θα λαμβάνουν δύο σετ γυναικείων εσωρούχων, ένας για τους ήπιους μήνες του έτους και ένα για τους πιο ψυχρούς.

Στόχος των Ελβετών είναι η αύξηση του ποσοστού του 1% των γυναικών στον στρατό σε 10% μέσα σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας. “Οι στολές είναι σχεδιασμένες πάνω στους άνδρες, αλλά αν ο στρατός θέλει να γίνει λίγο πιο γυναικείος πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα”, δήλωσε η Ελβετίδα βουλευτής, Μαριάνε Μπίντερ.

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού στρατού, Κάι-Γκούναρ Σίβερτ διευκρίνισε στον ελβετικό ιστότοπο Watson ότι τα νέα, πιο λειτουργικά εσώρουχα για τις γυναίκες, θα αποτελούνται από κοντά εσώρουχα για το καλοκαίρι και μακριά για τον χειμώνα. Ο Σίβερτ πρόσθεσε ότι εξετάζονται κι άλλες αλλαγές σχετικά με τις προμήθειες του στρατού, όπως τα ρούχα μάχης, τα προστατευτικά γιλέκα και τα σακίδια πλάτης. “Θα εστιάσουμε στην εφαρμογή και τη λειτουργικότητα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα μεγέθη ήταν μέχρι τώρα περιορισμένα.

Η υπουργός Άμυνας της Ελβετίας Βιόλα Αμχερντ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αλλαγή λέγοντας ότι “η συμβατότητα των φύλων χρειάζεται επειγόντως βελτίωση”.

Άνδρες και γυναίκες μοιράζονται τα ίδια καθήκοντα στον ελβετικό στρατό από το 2004. Μη κατονομαζόμενη ένστολη της Ελβετίας δήλωσε στον ιστότοπο Watson: “Το εσώρουχο κάνει τη διαφορά όταν πρέπει να κινείσαι έρποντας στο πάτωμα με εξοπλισμό βάρους 27 κιλών ή ακόμα κι όταν κάθεσαι ήσυχα σε μια γωνιά του γραφείου”.  

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεγάλη επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων

Κοινή επιδρομή Ουγκάντας και Κονγκό κατά ισλαμιστών ανταρτών

Όταν ο Μητσοτάκης βάζει το χέρι του στις τσέπες των φτωχών ελέω πανδημίας

Στρατιώτης από το 301 ΕΒ: «Δεν έχει καμία δουλειά στα στρατόπεδά μας ο πρέσβης των ΗΠΑ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα