ΑΘΗΝΑ
16:15
|
18.04.2024
Περίπου δεκαπέντε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson καταστράφηκαν λόγω ανθρώπινου σφάλματος σε εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου δεκαπέντε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson καταστράφηκαν λόγω ανθρώπινου σφάλματος σε εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη, κάτι που ενδέχεται να καθυστερήσει τον εφοδιασμό των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους New York Times.

Η φαρμακευτική εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι αρχές βρήκαν μια παρτίδα δόσεων σε ένα εργοστάσιο της Βαλτιμόρης, που διευθύνεται από την εταιρεία Emergent BioSolutions -εταίρο της J&J- “που δεν πληρούσε τα πρότυπα ποιότητας”.

Ωστόσο, η J&J δεν έχει επιβεβαιώσει τον συγκεκριμένο αριθμό των “κατεστραμμένων” δόσεων και δεν έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι εν λόγω δόσεις δεν πληρούσαν τις ποιοτικές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η J&J δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των 15 εκατομμυρίων κατεστραμμένων δόσεων, ωστόσο ανέφερε πως κατά τον επιτόπιο έλεγχο ποιότητας “εντοπίστηκε παρτίδα φαρμακευτικής ουσίας που δεν ανταποκρινόταν στις ποιοτικές προδιαγραφές της Emergent BioSolutions”.

Αυτές οι δόσεις “ουδέποτε έφθασαν (…) στο τελικό στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας”, δεν συσκευάστηκαν, πρόσθεσε η εταιρεία.

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) δήλωσε ότι ενημερώθηκε και αποφασίστηκε να σταθούν επιτόπου “επιπλέον ειδικοί” της J&J για να επιβλέπουν τη διαδικασία παραγωγής.

Η J&J ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα καθώς “η ποιότητα και η ασφάλεια εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη μας προτεραιότητα”.

“Σε συντονισμό με το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας, τα μέτρα που λάβαμε θα μας επιτρέψουν να παραδώσουμε με κάθε ασφάλεια 24 εκατ. δόσεις τον Απρίλιο» διαβεβαίωσε η J&J.

Οι Times διευκρίνισαν ότι δεν επηρεάστηκαν οι δόσεις του εμβολίου που παραδίδονται το τρέχον διάστημα στις ΗΠΑ, καθώς αυτές έχουν κατασκευαστεί στην Ολλανδία. Όμως μελλοντικές παραδόσεις αναμένεται να προέλθουν από τις εγκαταστάσεις στη Βαλτιμόρη, όπου η χορήγηση άδειας για την παραγωγή του εμβολίου καθυστερεί.

Το εμβόλιο της J&J για τον νέο κορονοϊό είναι μονοδοσικό. Mε άλλα λόγια, 15 εκατομμύρια δόσεις αρκούσαν για να ανοσοποιηθούν 15 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι ΗΠΑ ποντάρουν σ’ αυτό το εμβόλιο για να επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης. Έχουν παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του σκευάσματος στο οποίο δόθηκε άδεια επείγουσας χρήσης τον Ιανουάριο – μετά τις άδειες των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Κάπου είκοσι εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J διανεμήθηκαν ήδη τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, ποσότητα την οποία η εταιρεία θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στους στόχους που είχαν τεθεί.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στις αρχές Μαρτίου ότι θέλει να διπλασιαστούν οι δόσεις του εμβολίου της J&J, δηλαδή να προστεθούν άλλα 100 εκατομμύρια δόσεων, στα 100 εκατομμύρια της αρχικής σύμβασης.

Πηγή: wionews.com/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα