ΑΘΗΝΑ
20:22
|
19.04.2024
Όποιος αρνείται θα μετατίθεται ή δεν θα πληρώνεται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (1/4) ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας (γιατρών, νοσοκόμων, βοηθητικού προσωπικού και φαρμακοποιών) σε ολόκληρη τη χώρα.


Το μέτρο, που ανακοινώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης, ισχύει όχι μόνο για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων της χώρας.

Όσοι επαγγελματίες αρνηθούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό είτε θα μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλέπουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, ή δεν θα τους καταβάλλεται ο μισθός τους μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.


Παράλληλα, το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μέτρο το οποίο ορίζει πως όταν οι γιατροί ακολουθούν τους προβλεπόμενους κανόνες, κατά τη χορήγηση του εμβολίου, δεν θα φέρουν ευθύνη για τυχόν παρενέργειες που ενδέχεται να προκύψουν μετά τον εμβολιασμό.


Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών θα ισχύσουν σε όλη την Ιταλία, μέχρι τα τέλη Απριλίου (με ισχύ κόκκινης και πορτοκαλί ζώνης).


Τα παιδιά, τέλος, που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, στο Δημοτικό και στην Α’ Γυμνασίου, αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα (δηλαδή, από τις 6 Απριλίου) θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Πηγή: euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα