ΑΘΗΝΑ
08:03
|
06.05.2024
Ο Αμερικανός αστυνομικός παραιτήθηκε πριν τον παύσουν από το τμήμα της Βόρειας Καρολίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάμερα κατέγραψε τη βάναυση συμπεριφορά και την κακοποίηση ενός σκύλου της αστυνομίας (K-9) από τον αστυνομικό και εκπαιδευτή του στο τμήμα του Σάλσμπουρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο αστυνομικός υπέβαλε την παραίτησή του πριν τον παύσει το ίδιο το αστυνομικό σώμα. Ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος του Σάλσμπουρι αναφέρει ότι ο αστυνομικός Τζέιμς Χάμπτον υπέβαλε την παραίτησή του αυτήν την εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε την κατακραυγή του κόσμου.

We appreciate your concern for K-9 Officer Zuul. He was removed from the handler’s care when we were made aware of this…

Posted by Salisbury Police Department on Friday, March 5, 2021

“Σε μια προσπάθεια αποκατάστασης και διατήρησης της εμπιστοσύνης του κοινού που έχει επηρεαστεί σοβαρά από αυτό το περιστατικό, το Αστυνομικό Τμήμα του Σάλσμπουρι,  θα ήθελε να ενημερώσει ότι ο εκπαιδευτής του Κ-9 Ζουλ με την απαράδεκτη συμπεριφορά, που εμφανίζεται στο βίντεο, ήταν ο αξιωματικός Τζέιμς Χάμπτον”, αναφέρει η ανακοίνωσή της αστυνομίας και σημειώνει ότι η παραίτηση έγινε πριν την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων.

Το επίμαχο βίντεο

Στο βίντεο, το οποίο εστάλη από πολίτη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox στις αρχές του προηγούμενου μήνα, ο αστυνομικός σηκώνει τον σκύλο Ζουλ, με άγαρμπο τρόπο στον ώμο του χρησιμοποιώντας τον οδηγό και στη συνέχεια τον πετάει με δύναμη πάνω στο περιπολικό, ενώ αμέσως μετά τον χτυπάει στο πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού οι αστυνομικοί συνάδελφοι του Τζέιμς Χάμπτον κοιτούν την απαράδεκτη συμπεριφορά του, χωρίς όμως να παρέμβουν ενώ ακούγεται να σχολιάζουν αν οι κάμερες που φέρουν στον εξοπλισμό τους είναι σε λειτουργία.

Οι εικόνες έκαναν τον γύρω του διαδικτύου, προκαλώντας ποικίλα αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, PETA, σημείωσε πως ο αστυνομικός παραβίασε κατάφορα την πολιτειακή νομοθεσία που απαγορεύει ρητά την κακοποίηση των ζώων.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα