ΑΘΗΝΑ
10:52
|
25.04.2024
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και την πολιτική διαχείριση της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών, εκπαιδευτικών και μαθητών να ζητούν το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων αλλά και την ανατροπή του νόμου-Κεραμέως.

Οι διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές, αψήφησαν την βροχή, κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και την πολιτική διαχείριση της πανδημίας. Ακούστηκαν συνθήματα όπως «Ασφάλεια για τους φοιτητές είναι μέτρα υγείας για υγεία και ανοιχτές σχολές», «Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε», «Ψωμί, Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία».

Το συλλαλητήριο στήριξαν και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

«Για άλλη μια φορά, η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με λήψη όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, συνεχίζοντας, παράλληλα, αποφασιστικά τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως 4692/2020 και του νόμου που ψήφισε για τα πανεπιστήμια, που θεσπίζει την ελάχιστη βάση εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα Α.Ε.Ι., προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Με τη σειρά της η ΟΛΜΕ έσπευσε να δηλώσει την στήριξή της τόσο στην παρούσα όσο και σε μελλοντικές κινητοποιήσεις. «Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως που θεσπίζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οδηγεί σε δραματικές περικοπές χιλιάδων εισακτέων στα ΑΕΙ, προχωρά σε διαγραφές φοιτητών και επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών μας!» ανέφερε σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΟΛΜΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα