ΑΘΗΝΑ
11:38
|
24.04.2024
Ασύμμετρη καταστολή κατά μιας αυθόρμητης συγκέντρωσης νέων σε πάρκο που ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικη φάρσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα “φεστιβάλ” Πρωταπριλιάς, το οποίο ξεκίνησε ως φάρσα λόγω της ημέρας, εξελίχθηκε σε μια ασύμμετρη καταστολή με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων κυρίως νέων που κατηγορούνται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Περίπου 5.000 άτομα εμφανίστηκαν στο πάρκο νότια των Βρυξελλών για την εκδήλωση-φάρσα με την ονομασία “Λα Μπουμ”. Η αστυνομία επιστράτευσε αρχικά drones, τα οποία καλούσαν τον κόσμο να αποχωρήσει λόγω παραβίασης της απαγόρευσης των συναθροίσεων. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι δυνάμεις καταστολής και έφιπποι αστυνομικοί , τους οποίους οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν με ρίψεις διαφόρων αντικειμένων αλλά και φωνάζοντας “Ελευθερία”. Στο τέλος η αστυνομία των Βρυξελλών έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 15 συλλήψεις ενώ υπήρξαν τουλάχιστον 11 τραυματίες και από τις δύο πλευρές. Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. 

Το απόγευμα ο δήμαρχος των Βρυξελλών Φιλίπ Κλος σχολίασε στο Twitter ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές τέτοιες συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας.

Την περασμένη Τετάρτη πάντως δικαστήριο στις Βρυξέλλες έκρινε αντισυνταγματικά τα μέτρα του λοκντάουν γιατί ελήφθησαν χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου και ζήτησε από την κυβέρνηση να άρει τα περιοριστικά μέτρα σε διάστημα 30 ημερών διαφορετικά θα της επιβληθούν πρόστιμα.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Πέλλα: 15χρονος έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα