ΑΘΗΝΑ
18:20
|
19.04.2024
Κινηματογραφική δυστοπία θυμίζει η δραματική κατάσταση της πανδημίας στη Βραζιλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινηματογραφική δυστοπία θυμίζει η δραματική κατάσταση της πανδημίας στη Βραζιλία.

Στο Σάο Πάολο οι αρχές αδειάζουν παλιούς τάφους προκειμένου να δημιουργηθούν νέοι ταφώνες για τα εκατοντάδες θύματα της covid-19, καθώς σημειώθηκε τραγικό ρεκόρ κηδειών αυτή την εβδομάδα.

Η μεταφορά των λειψάνων από τους παλιούς τάφους αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη καθώς η Βραζιλία είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές του Σάο Πάολο.

Το Σάο Πάολο επιτρέπει πλέον τις κηδείες τη νύχτα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ζήτηση και τα νεκροταφεία επιτρέπεται να μένουν ανοιχτά ως τις 22:00.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν 419 κηδείες. Αν συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς, το δημαρχείο του Σάο Πάολο έχει ανακοινώσει ότι θα χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια.

Μόνο χθες το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 3.769 νέα θύματα της covid-19.

Την Πέμπτη (1/3) η Βολιβία ανακοίνωσε ότι κλείνει τα σύνορά της με τη Βραζιλία εξαιτίας του νέου βραζιλιάνικου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.

Την Τετάρτη το βιοϊατρικό ινστιτούτο Butantan της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, παρόμοιο με το νοτιοαφρικανικό εκείνο είχε εντοπιστεί στη Νότια Αφρική, το οποίο φαίνεται να είναι ανθεκτικότερο στα υπάρχοντα εμβόλια.

Τα σύνορά της έκλεισε και η Χιλή σε όλους τους επισκέπτες καθώς ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα.

“Αυτό που συμβαίνει στη Βραζιλία αποτελεί παγκόσμια απειλή” τόνισε ο Χοσέ Μιγκέλ Μπερνούτσι γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου της Χιλής.

Οι χώρες της περιοχής έχουν εκφράσει ανησυχία ότι η Βραζιλία αποτελεί χώρο εκκόλαψης νέων παραλλαγμένων στελεχών, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 εκεί συνεχίζει να αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς, την στιγμή που ο Ζαΐχ Μπολσονάρου αρνείται να στηρίξει τα περιοριστικά μέτρα και τη χρήση μάσκας.

Στο παρελθόν ο Μπολσονάρου έχει εκφραστεί με επιφυλάξεις για τα εμβόλια κατά της covid-19, ενώ την Πέμπτη δηλωσε ότι θα αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί μόνο αφότου εμβολιαστούν όλοι οι Βραζιλιάνοι.

Μέχρι στιγμής μόλις το 7% των Βραζιλιάνων έχει λάβει μία πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19, καθώς η εκστρατεία προχωρά με βραδείς ρυθμούς.

Η επιδημία στη Βραζιλία είναι η δεύτερη πιο θανατηφόρα παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφονταν κατά μέσο όρο περίπου 3.100 θάνατοι από covid-19 καθημερινά και 74.000 νέες μολύνσεις, ρυθμός που αυξάνει σταθερά από τον Φεβρουάριο.

Αυτή τη στιγμή περίπου το ένα τέταρτο των θανάτων που καταγράφονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο εντοπίζονται στη Βραζιλία, περισσότεροι σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι η κατάσταση της covid-19 στη Βραζιλία μπορεί μόνο να χειροτερέψει, με δεδομένους τους χαλαρούς περιορισμούς και τη βραδύτητα της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία στη χώρα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με πολλές μονάδες εντατικής θεραπείας να έχουν γεμίσει σε ποσοστό 90%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα