ΑΘΗΝΑ
15:55
|
19.04.2021
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι λοιμωξιολόγοι μετά το καμπανάκι κινδύνου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι λοιμωξιολόγοι μετά το καμπανάκι κινδύνου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου για τον κορονοϊό, οι παραπάνω περιοχές παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και η απόφαση να ελαφρύνουν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν σήμερα, κάτι το οποίο θα ξεκινήσει Πανελλαδικά από αύριο, φαίνεται μεγάλο ρίσκο.

«Στην Αττική με βάση τα ενεργά κρούσματα, η επιδημία έδειξε μικρή επιβάρυνση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα σε ποσοστό 4%. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, η επιβάρυνση εντός της τελευταίας εβδομάδας ήταν αρκετά μεγαλύτερη και φτάνει το 25% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η αύξηση της πίεσης στις νοσηλευτικές μονάδες της Θεσσαλονίκης είναι αρκετά μεγαλύτερη. Οι εκτιμήσεις της επιδημικής καμπύλης και στις 2 πόλεις δείχνουν επιβάρυνση με τη Θεσσαλονίκη να επιβαρύνεται σημαντικά περισσότερο από ότι η Αττική εντός της περασμένης εβδομάδας» ανέφερε συγκεκριμένα ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, η συνεδρίαση δεν αφορά συγκεκριμένα το άνοιγμα των καταστημάτων που είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα για τις τρεις παραπάνω περιοχές. Στη σύσκεψη σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συμμετάσχει σε λίγο και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγές: Αυγή, ΕΡΤ, Ναυτεμπορική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοίξει ελεγχόμενα και με πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους η εστίαση

Στέφανος Μάνος προς Μητσοτάκη και ΜΜΕ: Πείτε την αλήθεια

Γερμανία: Συμφωνία σ’ ένα ελαστικότερο “φρένο” έκτακτης ανάγκης

Η Αυστρία ενέκρινε την αγορά του Sputnik V

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα