ΑΘΗΝΑ
21:21
|
26.04.2024
Είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες και οι εγκλωβισμένοι μετά τον εκτροχιασμό επιβατικού συρμού με 350 επιβάτες μέσα σε σήραγγα της ανατολικής Ταϊβάν.

Το κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Αναγκών της Ταϊβάν ενημερώνει ότι τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να προσεγγίσουν τέσσερα βαγόνια μέσα στο τούνελ που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και έχουν παραμορφωθεί από την πρόσκρουση. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters) επικαλούμενο πηγή του τοπικού υπουργείου Μεταφορών μετέδωσε ότι μέχρι στιγμής οι τραυματίες ξεπερνούν τους 72. Περίπου 60 τραυματίες που βρίσκονται σε πιο σοβαρή κατάσταση έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν δήλωσε ότι ένα μεγάλος αριθμός ανθρώπων παραμένει παγιδευμένος μέσα στο τρένο.

Posted by 鄭榮貴 on Thursday, April 1, 2021

 
Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο συρμός συγκρούστηκε με αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δεν το έχει σταθμεύσει σωστά και κύλησε ως τις σιδηροτροχιές.  Ο συρμός, που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Τάιτουνγκ, εκτροχιάστηκε μέσα σε στοά βόρεια της πόλης Χουάλιεν, με αποτέλεσμα ορισμένα από τα βαγόνια να προσκρούσουν στα τοιχώματα του τούνελ, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της Ταϊβάν σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε νωρίτερα.

Αυτό είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες.

Από 80 ως 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα τέσσερα πρώτα βαγόνια, ενώ τα βαγόνια από το πέμπτο ως και το όγδοο έχουν «παραμορφωθεί» και είναι δύσκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο ίντερνετ δείχνουν δεκάδες ανθρώπους σε κατάσταση πανικού να προσπαθούν να βγουν από το τούνελ. “Βγήκαν όλοι από το τέταρτο βαγόνι;” ακούγεται να φωνάζει με αγωνία μια γυναίκα από το εσωτερικό της στοάς σε πλάνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων CNA, αυτοκίνητο που «δεν είχε σταθμευθεί σωστά» πιστεύεται ότι κύλησε στις σιδηροτροχιές. Το πυροσβεστικό σώμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό στιγμιότυπο που εικονίζει τα διαλυμένα συντρίμμια του οχήματος πλάι σε τμήμα του εκτροχιασμένου συρμού. “Το τρένο μας συγκρούστηκε με αυτοκίνητο”, ακούγεται να λέει άνδρας σε βίντεο που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν. “Το αυτοκίνητο έπεσε” στις σιδηροτροχιές από ανισόπεδο κόμβο, πρόσθεσε.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε την πρώτη ημέρα εορταστικού τριημέρου στην Ταϊβάν. Οι ορεινές ανατολικές ακτές της νήσου αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Το 2018, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 175 τραυματίστηκαν όταν επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε στη βορειοανατολική Ταϊβάν.

Πηγή: BBC, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα