ΑΘΗΝΑ
18:09
|
26.04.2024
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, αυτή η τεχνολογία θα καταπολεμά οποιαδήποτε αναδυόμενη μετάλλαξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια νέα τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, θα τροποποιήσει το ρωσικό εμβόλιο SputnikV έτσι ώστε να καταπολεμά οποιασδήποτε αναδυόμενη παραλλαγής του SARS-COV-2, δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου, Αλεξάντερ Γκίνσμπουργκ.

Το Sputnik V έχει ήδη αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι των υφιστάμενων μεταλλάξεων, ωστόσο το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία για την τροποποίηση του εμβολίου η οποία θα αφορά στις νέες μεταλλάξεις.

“Τώρα, αναπτύσσουμε στην πραγματικότητα δύο τεχνολογίες: μία από αυτές έχει ήδη αναπτυχθεί, αυτή είναι η ίδια τεχνολογία με βάση τον αδενοϊό, όπου βασίζεται σε μια ακολουθία πρωτεϊνών – ακίδων με τροποποιημένη πρωτογενή δομή, ουσιαστικά συντίθεται μια νέα ακολουθία μέσα σε μια μέρα και την επόμενη μέρα εισάγεται στον ήδη χρησιμοποιημένο φορέα και στην πράξη έχουμε έτοιμη μια γενετικά κατασκευασμένη τεχνολογία για ένα εμβόλιο ” δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκίνσμπουργκ. Γκίντσμπου

Με τη νέα τεχνολογία, όπως ανέφερε ο ερευνητής, θα προκύψει το ζήτημα των σχετικών ρυθμιστικών διαδικασιών, δηλαδή εάν είναι απαραίτητο να διεξαχθούν όλες οι φάσεις δοκιμών. Ωστόσο, το ζήτημα βρίσκεται υπό συζήτηση.

Σύμφωνα με τον Γκίντσμπουργκ, ορισμένες χώρες επιτρέπουν τη διεξαγωγή δοκιμών σε περιορισμένο δείγμα έως 100 ατόμων.

Νωρίτερα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε ότι α ο παναμαϊκός οργανισμός φαρμάκων έδωσε άδεια επείγουσας χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Έτσι ο Παναμάς είναι η 59η χώρα που δίνει άδεια επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο του ινστιτούτου Γκαμαλέγια.

Το Sputnik V κατατάσσεται δεύτερο εμβόλιο παγκοσμίως, σε αριθμό εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές των χωρών.

Το ρωσικό εμβόλιο έγινε δεκτό με σκεπτικισμό στη Δύση, μετά την εμφάνισή του το καλοκαίρι. Τα αποτελέσματά του επισφαγίστηκαν τον Φεβρουάριο από την επιθεώρηση The Lancet, η οποία και έδωσε παγκόσμια το πράσινο φως για την έγκρισή του.

Ωστόσο, η αίτηση αδειοδότησης του Sputnik V εξακολουθεί να εξετάζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Σύμφωνα με τον Γάλλο υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, Κλεμάν Μπον, το ρωσικό εμβόλιο δεν είναι δυνατόν να εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τα τέλη Ιουνίου. Ο ίδιος κατηγόρησε τη Μόσχα, υιοθετώντας το αφήγημα Γάλλων και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων περί χρησιμοποίησης του εμβολίου από τη Ρωσία για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε ότι η Ρωσία και η Κίνα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό ως όργανα προπαγάνδας και επιρροής και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να επιδείξουν ανεξαρτησία στην παραγωγή των εμβολίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα