ΑΘΗΝΑ
15:51
|
26.04.2024
To Sputnik V απαντά στα περί ρωσική προπαγάνδας του Γάλλου προέδρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιστημονική ομάδα που δημιούργησε το Sputnik-V απάντησε στα πυρά που εξαπέλυσε ο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον του ρωσικού εμβολίου, μέσω ανάρτησης στον ομώνυμο λογαριασμό της στο Twitter.

Η απάντηση των δημιουργών του Sputnik-V είναι λακωνική, αλλά περιεκτική: “Αγαπητέ Εμμανουέλ Μακρόν προσπαθούμε να κρατήσουμε τα εμβόλια εκτός πολιτικής, αυτή είναι η καλύτερη ελπίδα μας για παγκόσμια ειρήνη, όχι για τον πόλεμο”.

“Σας ευχαριστούμε που στέλνετε μια γαλλική επιστημονική ομάδα υπό την ηγεσία του @mpkieny και για τη συνεργασία μας με τη Γαλλία που μας βοήθησε πολύ και συνέβαλε στον κοινό αγώνα μας έναντι της COVID!” καταλήγει η επιστημονική ομάδα του ρωσικού εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος, κατήγγειλε ότι η Ρωσία και η Κίνα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό ως όργανα προπαγάνδας και επιρροής και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να επιδείξουν ανεξαρτησία στην παραγωγή των εμβολίων.

“Η Κίνα, η Ρωσία ασκούν πολιτική επιρροής μέσω του εμβολίου πριν ακόμη εμβολιάσουν τον δικό τους πληθυσμό”, είπε ο Μακρόν, κατηγορώντας τη
Ρωσία οτι χρησιμοποιεί το εμβόλιό της Sputnik V ως εργαλείο προπαγάνδας.

Αναφερόμενος στον πόλεμο των εμβολίων που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση, κατηγόρησε το Λονδίνο για εκβιασμό στις αποστολές του εμβολίου της AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, έχει ήδη λάβει άδεια κυκλοφορίας σε 57 χώρες. Παράλληλα, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν στραφεί προς το ρωσικό εμβόλιο χωρίς να περιμένουν την έγκρισή του από την αρμόδια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, καθώς η Ευρώπη καθυστερεί στις παραδόσεις των εμβολίων εν μέσω της διαμάχης της με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Το ρωσικό εμβόλιο έγινε δεκτό με σκεπτικισμό στη Δύση, μετά την εμφάνισή του το καλοκαίρι. Τα αποτελέσματά του επισφαγίστηκαν τον Φεβρουάριο από την επιθεώρηση The Lancet, η οποία και έδωσε παγκόσμια το πράσινο φως για την έγκρισή του.

Ωστόσο, η αίτηση αδειοδότησης του Sputnik V εξακολουθεί να εξετάζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Tη Δευτέρα (22/3), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει ομάδα εμπειρογνωμώνων στη Ρωσία τον Απρίλιο για να επιθεωρήσει τις κλινικές δοκιμές και τη διαδικασία παραγωγής του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι η νησιωτική Αντίγκουα και Μπαρμπούντα ενέκρινε την χρήση του ρωσικού εμβολίου, ενώ η Τουρκία ετοιμάζεται για την παραγωγή του Sputnik V στο εσωτερικό της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα