ΑΘΗΝΑ
19:19
|
12.05.2024
Μοναδικό ιατρικό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπλαγκοβέσενσκ της Ρωσίας, στα σύνορα με την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μοναδικό ιατρικό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπλαγκοβέσενσκ της Ρωσίας, στα σύνορα με την Κίνα, καθώς χειρουργοί ολοκλήρωσαν εγχείρηση ανοικτής καρδιάς εν μέσω πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο νοσοκομείο που γινόταν η επέμβαση.

Ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς σε φλεγόμενο κτήριο του Κέντρου Καρδιακής Χειρουργικής, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του κύριου τμήματος του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της περιφερειας Αμούρ.

Το πρωί, ξέσπασε πυρκαγιά στην κλινική, η οποία επεκτάθηκε σε 1,600τμ, με τους διασώστες να καταφέρνουν να απομακρύνουν 120 ασθενείς.Ο δήμαρχος της πόλης, Όλεγκ Ιμάεεφ ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς βρισκόταν σε εξέλιξη επέμβαση ανοικτής καρδιας (By Pass) με τον γιατρό και τους οκτώ ασθενείς κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Μόλις η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, οι γιατροί εξήγησαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσουν την επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

“Η λειτουργία του μοσχεύματος παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας εκτελέστηκε πλήρως. Χωρίς οποιεσδήποτε ιδιαιτερότητες”, δήλωσε ο Βαλεντίν Φιλάτοφ, επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής του νοσοκομείου.

Ο χειρουργημένος ασθενής, μετά το πέρας της εγχείρησης μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπως και οι υπόλοιποι ασθενείς της κλινικής. Από την πυρκαγιά που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκλήθηκε από χαλασμένα καλώδια, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Πηγή: EΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Μπελγκόροντ: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (upd.)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα