ΑΘΗΝΑ
19:13
|
07.05.2024
Ο 55χρονος βουλευτής συνελήφθη...ξυπόλητος απόψε στο σπίτι του στην Άγκυρα από δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον ως πρότινος βουλευτή Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου του φιλοκουρδικού αντιπολιτευόμενου Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) συνέλαβαν απόψε οι τουρκικές αρχές.

Πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu αναφέρουν ότι ένοπλα μέλη της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν νυχτερινή αιφνιδιαστική επιχείρηση σύλληψής του στο σπίτι του στην Άγκυρα αναγκάζοντάς τον να μεταφερθεί… ξυπόλητος στο περιπολικό.

Στελέχη του κόμματος HDP εκτιμούν ότι ο 55χρονος Γκεργκερλίογλου, που είναι γνωστός αγωνιστής στην Τουρκία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα μεταφερθεί στις φυλακές μετά την πρόσφατη καταδίκη του σε 2,5 χρόνια φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος για….”προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας”. Προηγουμένως η βουλή είχε αποφασίσει την άρση της βουλευτικής του ιδιότητας…

Η σύλληψη γίνεται λίγες μέρες αφότου το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε πως είναι αναρμόδιο να εξετάσει την προσφυγή του Γκεργκερλίογλου κατά της στέρησης της βουλευτικής του ιδιότητας.

Έτερος βουλευτής του HDP, ο Χισιάρ Οζσόι,μιλώντας στις 31 Μαρτίου στον Δημήτριο Καββαθά και στο Κοσμοδρόμιο είχε επισημάνει τις βαθιές, δομικές κοινωνικές αλλαγές στην Τουρκία, που φαίνεται να εκφράζονται με ένα μεγάλο, πολυσυλλεκτικό και υπό διαμόρφωση δημοκρατικό κίνημα. Είχε επίσης εκτιμήσει πως η Τουρκία έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη και μακρά προεκλογική περίοδο, εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, με το καθεστώς Ερντογάν να δείχνει αποφασισμένο να μην αποχωριστεί την εξουσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα