ΑΘΗΝΑ
09:41
|
26.04.2024
Ένταλμα σύλληψης για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταλμα σύλληψης ζήτησε η εισαγγελία της Ταϊβάν για τον υπεύθυνο εργοταξίου, γερανός του οποίου φαίνεται να συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία 408 Taroko Express, προκαλώντας ένα θανατηφόρο ατύχημα, στο οποίο πάνω από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Το τρένο μετέφερε πολλούς τουρίστες και ανθρώπους που πήγαιναν στα σπίτια τους για ένα εορταστικό σαββατοκύριακο, που οι άνθρωποι στην Ταϊβάν περνούν παραδοσιακά φροντίζοντας τους οικογενειακούς τάφους.

Το ατύχημα, η πλέον πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ταϊβάν μετά από δεκαετίες, όπως μεταφέρει το FocusTaiwan, προκλήθηκε από τη σύγκρουση τρένου εξπρές με ένα γερανό, που ήταν παρκαρισμένος σε ένα λόφο πάνω από το εργοτάξιο. Το δυστύχημα είναι πιθανό να συνέβη επειδή το φρένο έκτακτης ανάγκης του γερανού δεν ήταν σωστά ενεργοποιημένο, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών της Ταϊβάν. Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (MOTC) δήλωσε πως ο γερανός έπεσε στο σημείο μόλις πέντε λεπτά πριν την είσοδο της αμαξοστοιχίας στο τούνελ.

focustaiwan.tw/

Στην αμαξοστοιχία 408 Taroko Express, που εκτροχιάστηκε στη σήραγγα Qingshui, βόρεια του Χουαλιέν, στη διαδρομή  από την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, στην Ταϊτούνγκ στην ανατολική ακτή, επέβαιναν περίπου 500 άτομα. Ο επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής του Χουαλιέν, Yu Hsiu-duan, δήλωσε ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον υπεύθυνο του εργοταξίου και πως το δικαστικό σύστημα εργάζεται για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα