ΑΘΗΝΑ
23:41
|
26.04.2024
Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Νίγηρα ζητά έρευνα μετά από καταγγελίες για βιασμούς με δράστες στρατιώτες του Τσαντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας ζήτησε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Νίγηρα μετά από καταγγελίες για βιασμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός 11χρονου κοριτσιού, από στρατιώτες Τσαντ που αναπτύχθηκαν στη χώρα της Δυτικής Αφρικής για να συνδράμουν στην απόκρουση των μαχητών του Ισλάμ.

Τον βιασμό δύο γυναικών αποκαλύπτουν, σύμφωνα με το Reuters, προκαταρκτικά ευρήματα της επιτροπής, που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή (2/4) και βασίζονται σε μαρτυρίες και ιατρικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν μεταξύ 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου. Οι γυναίκες, εκ των οποίων η μια είναι έγκυος, βιάστηκαν παρουσία των συζύγων τους, οι οποίοι κρατούνταν υπό την απειλή όπλου από τους στρατιώτες, σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής.

«Άλλα θύματα αρνήθηκαν να καταθέσουν λόγω του φόβου ότι θα στιγματιστούν», αναφέρεται στην έκθεση. Σημειώνεται επίσης ότι η επιτροπή μίλησε με πέντε γυναίκες, θύματα απόπειρας βιασμού, που κατάφεραν να φύγουν όταν ένοπλοι άνδρες εισέβαλλαν στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση αναγράφεται πως εκτός από τους βιασμούς τα στρατεύματα του Τσαντ έχουν επίσης κατηγορηθεί για επίθεση και δήμευση ιδιωτικών περιουσιών στην περιοχή Tera στα δυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα Μπουρκίνα Φάσο όπου έχουν στρατοπεδεύσει..

Τον Φεβρουάριο το Τσαντ επαινέθηκε από την Γαλλία και άλλους συμμάχους για την ανάπτυξη 1.200 στρατευμάτων στην τριμερή περιοχή μεταξύ Νίγηρα, Μπουρκίνα Φάσο και Μαλί προκειμένου να ενισχύσει τους πάνω από 5.000 Γάλλους στρατιώτες, οι οποίοι μάχονται εναντίον ισλαμιστών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα