ΑΘΗΝΑ
16:12
|
25.04.2024
Η Ινδία κατέγραψε 93.249 νέα κρούσματα σήμερα, ήτοι η μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του Μπόλιγουντ, ο Ακσέι Κουμάρ, ανακοίνωσε σήμερα πως διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, την ώρα που η Ινδία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Η Ινδία κατέγραψε 93.249 νέα κρούσματα σήμερα, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας, ήτοι η μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 12,5 εκατομμύρια.

«Θα ήθελα να σας πω ότι, σήμερα το πρωί, διαγνώστηκα θετικός στην Covid-19», έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο 53χρονος ηθοποιός, διευκρινίζοντας πως βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι.

Η Ινδία, με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, έχει τον τρίτο υψηλότερο απολογισμό κρουσμάτων παγκοσμίως πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Η πολιτεία Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται το Μουμπάι, η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, είναι εδώ και λίγες εβδομάδες η πλέον πληγείσα στη χώρα.

Χθες, η πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων σε μία μόνο ημέρα, με 9.090 νέα κρούσματα.

Σήμερα, οι αρχές της Μαχαράστρας γνωστοποίησαν ότι θα επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς κατά της Covid-19, που θα εφαρμοστούν από αύριο. Εμπορικά κέντρα, κινηματογράφοι, μπαρ και εστιατόρια θα κλείσουν και θα επιβάλλεται λοκντάουν τα Σαββατοκύριακα, δήλωσε ο υπουργός της τοπικής κυβέρνησης Ναουάμπ Μαλίκ σε δημοσιογράφους.

Ιταλία: 18.025 νέα κρούσματα, 326 θάνατοι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 18.025 νέα κρούσματα κορονοϊού και 326 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 250. 933 διαγνωστικά τεστ, το 7,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες το ανάλογο ποσοστό ήταν 5,9%. Κατά την χθεσινή ημέρα, τα περιστατικά ήταν 21.261, με 376 νεκρούς.

Από την αρχή της πανδημίας covid-19, στην χώρα μολύνθηκαν 3.668.264 άνθρωποι και 111.030 έχασαν την ζωή τους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας σήμερα βρίσκονται 11 λιγότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 57 λιγότεροι.

Σε ότι αφορά τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, πρώτη σε κρούσματα είναι η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης (1.165) και ακολουθούν εκείνες της Ρώμης (1.075) του Μιλάνου (751) και του Τορίνο (745).

ΗΠΑ: Πάνω από τέσσερα εκατ. άνθρωποι εμβολιάστηκαν για τον νέο κορονοϊό μέσα σε μια ημέρα

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον νέο κορονοϊό χορηγήθηκαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Δρ. Σάιρους Σαπάρ, επικεφαλής της διεύθυνσης δεδομένων για την πανδημία του νέου κορονοϊού στον Λευκό Οίκο.

Χαιρετίζοντας την «ημέρα που σημειώθηκε ρεκόρ», ο Δρ. Σαπάρ διευκρίνισε πως «συνολικά, χορηγήθηκαν 4,08 εκατ. δόσεις χθες», με τους εμβολιασμούς «να ξεπερνούν για πρώτη φορά τα τέσσερα εκατομμύρια», ενώ, «επίσης για πρώτη φορά, οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τα τρία εκατ. την ημέρα κατά μέσον όρο την τελευταία εβδομάδα», σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Νωρίτερα χθες τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέφεραν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου τους ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια, ενώ 57.984.785 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη και πλέον θεωρείται ότι είναι πλήρως ανοσοποιημένοι.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι θα χορηγούνταν 100 εκατ. δόσεις εμβολίων τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του. Τον Μάρτιο, όρισε νέο στόχο: οι εμβολιασμοί να φθάσουν τις 200 εκατ. τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του.

Τα εμβόλια που έχουν λάβει άδεια επείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ είναι αυτά των Pfizer/BioNTech και της Moderna, που χορηγούνται σε δύο δόσεις, και αυτό της Johnson & Johnson, που χορηγείται σε μία.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του νέου κορονοϊού, με πάνω από 554.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 30,6 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα