ΑΘΗΝΑ
10:24
|
25.04.2024
Δεν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Ιράκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πύραυλος έπεσε σήμερα (4/4) σε μια αγροτική περιοχή κοντά σε μια ιρακινή στρατιωτική αεροπορική βάση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ωστόσο Ιρακινοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως δεν υπήρξαν θύματα.

Οι αρχικές έρευνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έδειξαν ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν να χτυπήσει την αεροπορική βάση του Μπαλάντ, βόρεια της Βαγδάτης, όπου φιλοξενούνταν αμερικανοί, αλλά ο πύραυλος έπεσε κοντά και προσγειώθηκε στο χωριό al-Bu Asi ακριβώς νοτιοανατολικά. Η τελευταία επίθεση στην αεροπορική βάση Balad ήταν στις 15 Μαρτίου όταν τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν τη βάση.

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε έως τώρα την επίθεση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν για τακτικές πυραυλικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Παραστρατιωτικές ομάδες που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν έχουν ζητήσει να εγκαταλείψουν τη χώρα όλα τα ξένα στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων των ΗΠΑ που αριθμούν περίπου 2.500 άτομα στο Ιράκ. Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, του οποίου η αποστολή είναι να πολεμήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, βρίσκεται ακόμη στο Ιράκ, καθώς και μια αποστολή υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύει ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα