ΑΘΗΝΑ
05:07
|
01.05.2024
"Είναι δολοφόνοι, διακινητές ναρκωτικών που προέρχονται από την Κολομβία", τόνισε ο Μαδούρο για τις παράτυπες κολομβιανές ομάδες που επιχειρούν στα σύνορα με την Κολομβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη την Κυριακή (04.04.2021) “άμεση βοήθεια” για την “απενεργοποίηση των ναρκοπεδίων” που είχαν τοποθετήσει ομάδες Κολομβιανών ατάκτων στα σύνορα με την Κολομβία, όπου εκτυλίσσονται σφοδρές μάχες από την 21η Μαρτίου


“Είναι δολοφόνοι, διακινητές ναρκωτικών που προέρχονται από την Κολομβία!” τόνισε ο ηγέτης της Βενεζουέλας σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, αναφερόμενος στις παράτυπες ομάδες, ενημερώνοντας ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προκειμένου να ζητήσει άμεσα κατεπείγουσα βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη για να απενεργοποιηθούν τα ναρκοπέδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα “απευθύνει αίτημα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες για να ζητήσει άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης από το σύστημα του ΟΗΕ, για να φέρουν όλη την τεχνική για την απενεργοποίηση των ναρκοπεδίων που άφησαν αυτές οι παράτυπες ομάδες δολοφόνων και διακινητών ναρκωτικών από την Κολομβία”, δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Η δήλωση του προέδρου έρχεται μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα κοινά σύνορα, μεταξύ στρατευμάτων της Βενεζουέλας και αντιφρονούντων ένοπλων ομάδων των ανταρτών της FARC.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πολιτεία Απούρε (δυτικά), που συνορεύει με την Κολομβία, όπου σημειώνονται έντονες συγκρούσεις από τις 21 Μαρτίου, με απολογισμό έξι στρατιωτικούς και εννέα “τρομοκράτες” νεκρούς αλλά και 30 συλληφθέντες, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει “οργανικές ομάδες που συνδέονται με τον Κολομβιανό στρατό, την κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε που
“ντύνονται ως αντάρτες για να εξυπηρετούν απλώς διδρομές διακίνησης ναρκωτικών”, ανέφερε ο Μαδούρο, τονίζοντας ότι πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησε την “εκδίωξή τους” από το έδαφος της Βενεζουέλας.

“Έχουν αφήσει την περιοχή γεμάτη από νάρκες, έφεραν την πρακτική των ναρκών ξηράς (…) στη Βενεζουέλα. Έχουμε χάσει αρκετούς στρατιώτες από τις νάρκες. Δολοφόνοι!”, Συνέχισε ο σοσιαλιστής πρόεδρος.

Η Στρατηγική Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε στο Twitter ότι είχε χρησιμοποιήσει “πυροβολικό εναντίον παράνομων οπλισμένων Κολομβιανών τρομοκρατικών ομάδων”.

Ο Μαδούρο αναφέρθηκε την περασμένη Κυριακή στην πιθανότητα οι διαφωνούντες από το διαλυμένο αντάρτικο των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) να είναι υπεύθυνοι για τις συγκρούσεις με τον στρατό και τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στα σύνορα Κολομβίας-Βενεζουέλας.

“Στη Βενεζουέλα δεν θα υπάρξει πόλεμος, αυτό που θα υπάρξει είναι η Ειρήνη και η κυριαρχία, εγγυημένες από την αξιοπρεπή και θαρραλέα Εθνική Ένοπλη Δύναμή μας. Υπερασπίζουμε την ιερή επικράτειά μας και την Ειρήνη του λαού της Βενεζουέλας, σε μια τέλεια ένωση πολιτικών-στρατιωτικών-αστυνομικών. Μαζί (αυτό είναι το πιο σημαντικό)!” τονίζει σε ανάρτησή του ο Νικολάς Μαδούρο.

Ο Κολομβιανός λαός είναι ορφανός”
Ο Νικολάς Μαδούρο, είπε επίσης τη Κυριακή ότι οι Κολομβιανοί είναι πλέον ορφανά, χωρίς υπηρεσίας υγείας και γιατρούς καθώς εγκαταλείπονται από την κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε.

Ανέφερε επίσης ότι διέταξε να ενισχυθεί ο έλεγχος στα σύνορα με την Κολομβία, λόγω της μεγάλης αύξησης στις μολύνσεις Covid-19 που καταγράφονται εκεί και για τις οποίες δεν υπάρχει ενημέρωση από την κυβέρνηση Ντούκε.

“Έχω δώσει οδηγίες να ενισχυθούν οι επιδημιολογικοί έλεγχοι και η φροντίδα στα σύνορα με την Κολομβία, λόγω του υψηλού επιπέδου μετάδοσης (του ιού) που υπάρχει εκεί”, είπε.

Οι κολομβιανές αρχές ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη χώρα συνολικά 2.437.197 μολύνσεις και 63.932 νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού.

Πηγές: laradiodelsur, DW

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα