ΑΘΗΝΑ
16:39
|
08.05.2024
Έξι στους 10 Ρεπουμπλικάνους πιστεύουν επίσης στον ψευδή ισχυρισμό που διατύπωσε ο Τραμπ , ότι «του έκλεψαν» τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos για την βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 από ακροδεξιούς οπαδούς του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπου πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Συγκεκριμένα, περίπου οι μισοί από τους Ρεπουμπλικάνους πιστεύουν ότι η πολιορκία ήταν κατά βάση μια μη βίαιη διαδήλωση ή ήταν έργο αριστερών ακτιβιστών «που προσπαθούσαν να εμφανίσουν τον Τραμπ ως κακό», σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos.

Έξι στους 10 Ρεπουμπλικάνους πιστεύουν επίσης στον ψευδή ισχυρισμό που διατύπωσε ο Τραμπ , ότι «του έκλεψαν» τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου λόγω εκτεταμένης εκλογικής νοθείας, και το ίδιο ποσοστό Ρεπουμπλικάνων θεωρούν ότι θα πρέπει να είναι και πάλι υποψήφιος το 2024, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διενεργήθηκε στις 30-31 Μαρτίου.

Παράλληλα, ενώ το 59% όλων των Αμερικανών υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ φέρει κάποια ευθύνη για την επίθεση, μόνο τρεις στους δέκα Ρεπουμπλικάνους συμφωνούν με αυτό. Οκτώ στους δέκα Δημοκρατικούς και έξι στους 10 ανεξάρτητους απορρίπτουν τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι η πολιορκία στο Καπιτώλιο ήταν «κυρίως ειρηνική» ή ότι έγινε από αριστερούς διαδηλωτές.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο Fox News, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ταραξίες αποτέλεσαν «μηδενική απειλή». Άλλοι γνωστοί Ρεπουμπλικάνοι, όπως ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον από το Γουισκόνσιν, έχουν δημοσίως εκφράσει αμφιβολίες για το εάν πίσω από τις ταραχές βρίσκονται υποστηρικτές του Τραμπ, ενώ τον περασμένο μήνα, 12 Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπρόσωπων τάχθηκαν κατά ψηφίσματος προς τιμήν των αστυνομικών του Καπιτωλίου που υπερασπίστηκαν το κτίριο κατά τη διάρκεια της εφόδου, με έναν βουλευτή να υποστηρίζει ότι αντιτίθεται στη χρήση της λέξης «στάση για να περιγραφεί το περιστατικό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην απέλαση Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου θα προχωρήσει η Βρετανία

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Κωνσταντινούπολη: Boeing 767 προσγειώθηκε χωρίς τις μπροστινές ρόδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα