ΑΘΗΝΑ
12:13
|
20.04.2024
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών επιβεβαιώνει παράλληλα τις επαφές "στο πιο υψηλό επίπεδο" με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Κάνουμε αυτό που νομίζουμε πως είναι απαραίτητο για το δικό μας, ρωσικό έδαφος. Καμία αμερικανική προειδοποίηση δεν έχει σχέση με αυτό. Θα έλεγα, κιόλας, ότι τις αγνοούμε πλήρως” τόνισε νωρίς το απόγευμα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ επιβεβαιώνοντας, κατά πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, TASS, την τήρηση επαφών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ “στο πιο υψηλό επίπεδο για την κατάσταση στην Ουκρανία”.

“Είμαστε σε επαφή με τους Αμερικανούς. Αυτό γίνεται σε υψηλό επίπεδο. Οι Αμερικανοί μας εκφράζουν την ανησυχία τους” πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ καλώντας τις ΗΠΑ να μην ανησυχούν για ό,τι κάνει η Ρωσία “αλλά για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Κιέβου, το οποίο δεν εφαρμόζει απλώς το σύνολο των μέτρων των συμφωνιών του Μινσκ, αλλά και με όλο πιο προκλητικό τρόπο αρνείται τις συμφωνίες αυτές”.

“Εάν οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας φρόντιζαν γι’ αυτό, κάτι τέτοιο πραγματικά θα βοηθούσε στην σταθεροποίηση της κατάστασης. Κι εμείς στα εδάφη μας, στην ρωσική επικράτεια κάνουμε αυτό που θεωρούμε αναγκαίο. Και κάποιες αμερικανικές προειδοποιήσεις δεν έχουν με αυτό την παραμικρή σχέση. Μπορώ να πω ότι τις προειδοποιήσεις αυτές, τις αγνοούμε πλήρως” κατέληξε.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε τις μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία λέγοντας πως δεν συνιστούν απειλή για την Ουκρανία ούτε για κανέναν άλλο. Επανέλαβε δε ότι η Μόσχα μετακινεί τα στρατεύματά της προς τις κατευθύνσεις εκείνες “που θεωρεί αναγκαίες”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα