ΑΘΗΝΑ
07:06
|
27.04.2024
Η επίσκεψή του στα Εμιράτα ήταν η πρώτη που έκανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών με την ιδιότητα του απεσταλμένου για την Κλιματική Αλλαγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εύσημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την προώθηση της παραγωγής ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες στο πλαίσιο ευρύτερων πολιτικών αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής έδωσε σήμερα ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για το Κλίμα, Τζον Κέρι, δίνοντας αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα The National των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Κέρι δεν παραλείπει να ξεκινήσει απευθύνοντας διεθνώς κάλεσμα για την “αύξηση των φιλόδοξων στόχων” σε σχέση με την αντιμετώπιση της πρόκλησης που συνιστά, όπως είπε, η κλιματική αλλαγή.

Αναφερόμενος στα Εμιράτα έπλεξε εγκώμιο επισημαίνοντας την σημασία “μίας χώρας που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο” και παρόλα αυτά “φέρνει κοντά μία ομάδα χωρών που πολλοί άνθρωποι νομίζουν εσφαλμένα πως δεν είναι αφοσιωμένες στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης”.

Εξήρε τις επενδύσεις των ΗΑΕ σε Ανανεώσιμες και Εναλλακτικές μορφές Ενέργειας, αναδεικνύοντας το ηλιακό πάρκο Νουρ που έχει φτιαχτεί στο Άμπου Ντάμπι και είναι το μεγαλύτερο του είδους στον κόσμο.

Αναφέρθηκε στις επισκέψεις που έκανε σε διάφορες εγκαταστάσεις και εταιρίες “πράσινης οικονομίας” στα Εμιράτα μεταξύ των οποίων είναι και η έδρα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ανανεώσιμης Ενέργειας (γνωστή ως Irena) και της μεγάλης Εταιρίας Ανανεώσιμης Ενέργειας, Masdar.

Εκτίμησε πως η δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση σταθερότητας στην Μέση Ανατολή “γιατί απαιτεί ενότητα σκοπών και συνεργασία” . Και κατέληξε:” Απαιτεί τη συνεργασία πολλών μερών και δέσμευση. Καμία χώρα δεν μπορεί να λύσει μόνη της το πρόβλημα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα