ΑΘΗΝΑ
00:51
|
25.04.2024
Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής τάχθηκε υπέρ της δημοσιοποίησης των πρακτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απόφαση της τελευταίας στιγμής δείχνει να εξελίσσεται και το άνοιγμα των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα καθώς ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος υποστήριξε πως όλα θα κριθούν από την επιδημιολογική εικόνα και τα στοιχεία των επόμενων ημερών. “Θα μπορούσε να γίνει (σ.σ. άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα) αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο”, είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ότι υπάρχουν δύο “αντιμαχόμενες” απόψεις. Η μία εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγων των πανελληνίων εξετάσεων και η δεύτερη είναι υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι. Πρόσθεσε επίσης ο κ. Βατόπουλος πως η διενέργεια των self tests στα παιδιά δημιουργεί ένα πλαίσιο ασφάλειας.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα ο καθηγητής διευκρίνισε ότι για να ανοίξουν βασικό στοιχείο είναι το “πού βρίσκεται το χωριό”. “Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο. Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα… Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος για το αίτημα, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της επιτροπής με την κυβέρνηση ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε ότι η “επιτροπή δεν έχει κάτι να κρύψει”. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση να δημοσιεύονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ειδικής επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Μάλιστα, ο καθηγητής έφερε ως παράδειγμα τη Βρετανία, όπου τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ανάλογης επιτροπής δημοσιεύονται την επόμενη ημέρα με σβησμένα τα ονόματα.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα