ΑΘΗΝΑ
08:58
|
20.04.2024
Ένα βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας με δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την υποστήριξη της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ξεκινάει σήμερα μια δυναμική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας τον κόσμο να υποστηρίξει την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων. Στο επίκεντρο της παγκόσμιας εκστρατείας βρίσκεται 
“Το Ταξίδι” – ένα κοινωνικό βίντεο που δραματοποιεί τις μοναδικές ιστορίες των προσφύγων αθλητών που προπονούνται με στόχο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Σηματοδοτώντας τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, το βίντεο “Tο Ταξίδι” είναι μια δραματοποιημένη αφήγηση της ιστορίας μιας προσφύγισσας που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της με τα πόδια προκειμένου να σωθεί από τις συγκρούσεις και τις διώξεις. Διασχίζοντας ξηρά και θάλασσα, φτάνει τελικά σε ένα μέρος με ασφάλεια, ξαναφτιάχνει τη ζωή της και αρχίζει να τρέχει, αυτή τη φορά προς έναν νέο στόχο: ένα μετάλλιο. Το κοινωνικό βίντεο, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με δύο πρόσφυγες με Αθλητική Υποτροφία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αναδεικνύει τη δύναμη που έχει ο αθλητισμός να φέρει ελπίδα και αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων που αναγκάζονται να ξεριζωθούν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 60 αθλητές πρόσφυγες που προπονούνται με την ελπίδα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο. Η Ύπατη Αρμοστεία συνεργάζεται στενά με τη ΔΟΕ και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες αθλητές οι οποίοι – παρά τις προκλήσεις του εκτοπισμού και της πανδημίας του κορωνοϊού – συνεχίζουν να προπονούνται προκειμένου να κρατήσουν ζωντανά τα όνειρά τους να αγωνιστούν στο Τόκιο.

Η Ύπατη Αρμοστεία, ο παγκόσμιος οργανισμός που συντονίζει τη δράση για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, γνωρίζει ότι ο αθλητισμός είναι κάτι περισσότερο από μια δραστηριότητα αναψυχής. Έχει τη δύναμη να φέρει ελπίδα, να επουλώσει τραυματικές εμπειρίες και να βοηθήσει τους πρόσφυγες να ξαναπάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Με πάνω από 80 εκατομμύρια αναγκαστικά εκτοπισμένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, η Ύπατη Αρμοστεία συνεργάζεται με κυβερνήσεις, τον αθλητικό κόσμο, την κοινωνία των πολιτών και τους πρόσφυγες παντού για να οικοδομήσει έναν καλύτερο κόσμο, όπου κάθε άτομο που αναγκάζεται να τραπεί σε φυγή – συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρίες – να μπορεί να έχει πρόσβαση και να συμμετέχει στον αθλητισμό, σε όλα τα επίπεδα.

“Το Ταξίδι” δημιουργήθηκε για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με τη ΔΟΕ και την IPC, από τη βραβευμένη εταιρεία Don’t Panic και σκηνοθετήθηκε από την ομάδα Pantera μέσω της Anonymous Content.

Πηγή: UNHCR Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα