ΑΘΗΝΑ
17:25
|
19.04.2024
Μία ισχυρή γεννήτρια και σύγχρονος εξοπλισμός έφτασαν στο Πατριαρχικό νοσοκομείο της Χομς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με σύγχρονο ιατρικό υλικό, μηχανήματα και ισχυρή γεννήτρια εξόπλισε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το νοσοκομείο Αλ Χοσν της Συρίας, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονται ετησίως πάνω από είκοσι χιλιάδες ασθενείς, έχει πια συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, ακτινογραφικό και λοιπό ιατρικό εξοπλισμό, και μια ισχυρή γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ανάγκες του χριστιανικού πληθυσμού της εμπόλεμης Συρίας.

Τη βοήθεια είχε ζητήσει ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιωάννη, από τις ορθόδοξες εκκλησίες, και βρήκε ανταπόκριση από το Πατριαρχείο Μόσχας αλλά και το Ίδρυμα υποστήριξης Χριστιανικής κληρονομιάς της Ρωσίας.

Η έλλειψη βοήθειας προς τον χριστιανικό πληθυσμό της εμπόλεμης χώρας, που έχει υποφέρει τα μάλλα στα χέρια των τζιχαντιστών και μετράει εκατοντάδες μάρτυρες, είναι μια μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ελληνόφωνης Ορθοδοξίας.

Το νοσοκομείο Αλ Χοσν βρίσκεται στην επαρχία Χομς, περιοχή της Συρίας που επλήγη περισσότερο από τις άλλες κατά τις πολεμικές συγκρούσεις. Χάρη στο νέο εξοπλισμό δημιουργείται τμήμα καρδιοχειρουργικής και εργαστήριο καθετηριασμού, ενώ Ρώσοι ειδικοί έχουν μεταβεί ώστε να εκπαιδεύσουν τους Σύρους γιατρούς, να εγκαταστήσουν και να ρυθμίσουν τον νέο ιατρικό εξοπλισμό.

Το Πατριαρχικό νοσοκομείο Αλ Χοσν παρέχει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ντόπιους κατοίκους ανεξαρτήτως του θρησκευτικού τους δόγματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Amber Alert: Εξαφάνιση 11χρονου από χώρο φιλοξενίας στην πλατεία Αττικής

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα