ΑΘΗΝΑ
18:16
|
25.04.2024
Αφού ξεπούλησαν οι πολυεθνικές ό,τι είχαν σε προϊόν απολύμανσης κατά του κορονοϊού, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, βρίσκει πλέον αχρείαστη την απολύμανση των επιφανειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφού ξεπούλησαν οι πολυεθνικές ό,τι είχαν σε προϊόν απολύμανσης που “εξουδετερώνει” τον κορονοϊό στις επιφάνειες του νοικοκυριού, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, ισχυρίζεται πλέον ότι είναι αχρείαστη η τακτική απολύμανσή τους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το CDS λέει τώρα ότι η πιθανότητα ενός ανθρώπου να μολυνθεί πρωτογενώς από τον κορονοϊό μέσω επαφής με μολυσμένη επιφάνεια ή αντικείμενο είναι κάτω από μία στις 10.000.

Πρώτη πηγή κινδύνου μόλυνσης, με διαφορά… πιθανοτήτων, παραμένει η άμεση επαφή με φορέα του ιού ή μέσω μολυσμένων σωματιδίων του αέρα.

Σύμφωνα με τo CDC, το τακτικό πλύσιμο των χεριών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης, αλλά η απολύμανση των επιφανειών και αντικειμένων μία ή δύο φορές τη μέρα έχει μικρή επίπτωση στον κίνδυνο.

“Υπάρχει μικρή επιστημονική υποστήριξη για την χρήση ρουτίνας των απολυμαντικών στην κοινότητα, σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης της Covid-19 από αντικείμενα” αναφέρει το CDC.

Σύμφωνα με το CDC, έχει νόημα να απολυμαίνονται τακτικά οι επιφάνειες που αγγίζονται συχνά (πόμολα, τραπέζια, χερούλια, διακόπτες κ.α.), εφόσον μέσα στο σπίτι έχει υπάρξει ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.

Το CDC επισημαίνει ότι τα απλά προϊόντα καθαριότητας και τα σαπούνια αρκούν για να απομακρύνουν τα περισσότερα σωματίδια του κορονοϊού από τις επιφάνειες και η χρήση πιο ισχυρών απολυμαντικών χρειάζεται μόνο αν κάποιον άρρωστος με Covid-19 ζει στο σπίτι ή κάποιος θετικός στον κορωνοϊό επισκέφθηκε το σπίτι τις προηγούμενες 24 ώρες.

Την ίδια ώρα, όπως καθιστά σαφές η διευθύντρια του CDC, οι νέοι είναι πλέον αυτοί που ευθύνονται για τους αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων στις ΗΠΑ και ειδικά όσοι επιδίδονται σε σπορ ή σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

“Βλέπουμε ότι πολλά ξεσπάσματα κρουσμάτων στους νέους σχετίζονται με τα σπορ και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να περιορισθούν. Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχουν πια κουραστεί και ότι είναι έτοιμοι για το τέλος της πανδημίας, όπως είμαι κι εγώ. Όμως πρέπει να αντέξουμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που γνωρίζουμε ότι εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού”, τόνισε η δρ Γουαλένσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα