ΑΘΗΝΑ
11:39
|
23.04.2024
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, 11 άμαχοι και οκτώ αστυνομικοί, «απήχθησαν» σήμερα από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, 11 άμαχοι και οκτώ αστυνομικοί, «απήχθησαν» σήμερα από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε κεντρική επαρχία της εμπόλεμης Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η οργάνωση ΙΚ απήγαγε οκτώ μέλη της αστυνομίας και 11 αμάχους από το χωριό αλ-Σάαν», ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος είπε ότι «σχεδόν 40 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι».

Από την πλευρά του, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana επιβεβαίωσε «την απαγωγή ενός ορισμένου αριθμού κατοίκων» από το χωριό αλ-Σάαν, στην επαρχία Χάμα, οι οποίοι είχαν πάει «να βρουν τρούφες» στην Μπαντίγια, την τεράστια συριακή έρημο. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, που επιρρίπτει την ευθύνη στο ΙΚ, κάνει λόγο για τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Παρά την ήττα του τον Μάρτιο του 2019 με την πτώση του χαλιφάτου του, το ΙΚ εξακολουθεί να εξαπολύει φονικές επιθέσεις στη Συρία, κυρίως στις κεντρικές επαρχίες Χάμα και Χομς και μέχρι εκείνην της Ντέιρ Έζορ, στην ανατολική Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι η εμφύλιου χαρακτήρα συριακή σύγκρουση, που ξέσπασε το 2011, περιπλέχθηκε στη διάρκεια των χρόνων με την εμπλοκή πολλών εμπολέμων, την αύξηση της ισχύος των τζιχαντιστών και την παρέμβαση ξένων δυνάμεων.

Τουλάχιστον 388.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα από τον πόλεμο στη Συρία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα