ΑΘΗΝΑ
16:44
|
23.04.2024
Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ μίλησε στο BBC για τους εθισμούς του, για την Ουκρανία και τον Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Δεν ανήκω σε κάποια διακυβέρνηση. Ανήκω σε μια οικογένεια” λέει ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του 46ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο BBC. Ο γιος του Αμερικανού προέδρου μίλησε για τη σκοτεινή περίοδο της ζωής του και τη μάχη με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Αφορμή βέβαια για τη συνέντευξη είναι η κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Χάντερ Μπάιντεν με τίτλο “Beautiful Things” αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν προ ημερών από την εφημερίδα “New York Post” (Νιου Γιορκ Ποστ). “Η ζωή δεν είναι ταμπλόιντ” είπε στο BBC ο Χάντερ Μπάιντεν αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τη δημοσιοποίηση του εθισμού του λέγοντας πως “δημιούργησα μια ιστορία που κάθε σώφρων άνθρωπος θα γνώριζε πως θα τη λάτρευαν τα σκανδαλοθηρικά έντυπα και θα την έκαναν θέμα”.   

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν μίλησε επίσης για την κριτική που δέχθηκε ο ίδιος αλλά και ο πατέρας του για τη συνεργασία με την ουκρανική ενεργειακή εταιρεία Burisma (Μπουρίσμα). Ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Burisma όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και υπεύθυνος για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ουκρανία επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

“Έγινα στόχος κριτικής”

Οι δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν με την Ουκρανία έγιναν στόχος δριμείς κριτικής του κόμματος των Ρεπουμπλικανών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2020 και βρέθηκαν μάλιστα στο επίκεντρο της πρώτης απόπειρας αποπομπής του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Η έρευνα αφορούσε την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ  στις 25 Ιουλίου με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την οποία φέρεται να του ζήτησε να παρακολουθεί και να διερευνήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ουκρανία, στις οποίες επιδίδεται ο Χάντερ Μπάιντεν. Συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είχε ενημερώσει τους αρμοδίους για το αμφιλεγόμενο τηλεφώνημα, συμπληρώνοντας μία φόρμα παραπόνων, όπως προβλεπόταν από τις εσωτερικές διαδικασίες της υπηρεσίας του. Ο Τραμπ κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας, καθώς μία δικαστική έρευνα εναντίον του Χάντερ Μπάιντεν θα του προσέφερε πιο ευνοϊκή αφετηρία στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Δεύτερον, για παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου, καθώς ο Τραμπ δεν παρείχε επαρκή στήριξη στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για τα πρώτα στάδια της διαδικασίας.

Ο Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε στο BBC ότι είχε όλα τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση του στην εταιρεία Burisma, ωστόσο, πρόσθεσε ότι εκ των υστερών μετανιώνει που δεν μπόρεσε να “καταλάβει τις επιπλοκές που θα προκαλούσε”. Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε εγείρει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τον γιο και πατέρα Μπάιντεν από το 2015. Το περασμένο έτος επιτροπή Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών χαρακτήρισε “προβληματική” τη θέση του Χάντερ Μπάιντεν στην ουκρανική εταιρεία αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις απόπειρας επιρροής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Η έκθεση του Κογκρέσου ανέφερε επίσης ότι όλοι οι συγγενείς του Μπάιντεν “εξαργύρωσαν και επωφελήθηκαν από την αντιπροεδρία του Τζο Μπάιντεν”. Μιλώντας στο BBC ο Χάντερ Μπάιντεν παραδέχθηκε ότι το όνομα του πατέρα του άνοιξε πόρτες που μένουν κλειστές σε άλλους ανθρώπους. Αλλά πρόσθεσε “αυτό είναι προνόμιο και βαρύ φορτίο μαζί”. Ο γιος του Αμερικανού προέδρου εξήγησε ότι έγραψε την αυτοβιογραφία ως έναν φόρο τιμής στην οικογένειά του επειδή του έσωσαν τη ζωή.

Η μητέρα και η αδερφή του Χάντερ Μπάιντεν πέθαναν σε τροχαίο δυστύχημα το 1972 από το οποίο επέζησε ο αδελφός του. Στη συνέντευξη, μίλησε για τους δεσμούς μεταξύ του τραύματος που υπέστη και του εθισμού στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. “Κάθε εθισμένος έχει την αίσθηση ενός κενού, κάτι που λείπει και που νιώθουν ότι πρέπει να γεμίσουν … Τίποτα όμως δεν μπορεί να το γεμίσει. Και έτσι απλά παραλύεις” είπε ο Χάντερ Μπάιντεν στο BBC. Πρόσθεσε ότι μετά το θάνατο του αδελφού το 2015 από καρκίνο βρέθηκε “σε ένα πραγματικά σκοτεινό, σκοτεινό μέρος”. “Όταν πέθανε ο αδερφός, είχα χωρίσει με τη γυναίκα μου, ήμουν σε ένα διαμέρισμα μόνος μου και βασικά έπινα μέχρι θανάτου. Ήταν απαίσιο. Θέλω να πω, η θλίψη παίζει αστεία παιχνίδια. Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί”, είπε. Πρόσθεσε ότι οι εθισμοί τον κατέστησαν εύκολο στόχο για σκανδαλοθηρικές ιστορίες και πολιτικές επιθέσεις.

Στην ερώτηση αν πιστεύει πως ο πατέρας του είναι σε θέση να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην ηλικία των 82 ετών ο Χάντερ Μπάιντεν απάντησε: “Ο πατέρας μου είναι πολύ πιο νέος από εμένα σωματικά και πνευματικά… Δεν γνωρίζω πολλούς με τη δική του ενέργεια”.

Ο Χάντερ Μπάιντεν δίνει παντού συνεντεύξεις

Πηγή: BBC


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα