ΑΘΗΝΑ
13:54
|
24.04.2024
H απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη: “Τα δωρεάν τεστ είναι σε 25άδες σε όλο τον πλανήτη”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με προβλήματα ξεκίνησε η διανομή των self tests στα φαρμακεία των αστικών κέντρων της χώρας καθώς τα κιτ έφτασαν σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων και οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να δώσουν σε ξεχωριστά σακουλάκια το κάθε τεστ ξεχωριστά στους πολίτες. Την ίδια ώρα ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές κατήγγειλε μιλώντας στο κανάλι OPEN πως ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του παρέλαβαν rapid και όχι οικιακά self tests.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων ξεκίνησε από χθες Τρίτη και στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή, να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες τα 11.000 φαρμακεία της χώρας. Θα διατεθούν ισόποσα 75 self tests ανά φαρμακείο. “Δεν ξέρω ποιος έκανε τον διαγωνισμό και έδωσε την έγκριση. Μια χαρά προϊόν είναι αλλά για άλλη δουλειά, για να γίνεται σε μικροβιολογικά εργαστήρια” είπε χαρακτηριστικά ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές επισημαίνοντας ότι “έχει γίνει γκέλα και μάλιστα γερή γκέλα”. Υποστήριξε πως “κανονικά πρέπει να επιστραφούν και να προμηθεύσουν με αυτόνομες συσκευασίες του ενός self test”.

Το υπουργείο Υγείας υποστήριξε ότι πρόκειται για self tests αλλά όχι ατομικά γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα στην αγορά. Έτσι θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να τα συσκευάζουν εκ νέου σε ατομικές συσκευασίες και να βάζουν ξεχωριστά το αντιδραστήριο, τη μπατονέτα, το υγρό και τη συσκευή που δείχνει την ένδειξη του τεστ.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ

Στον ισχυρισμό ότι οι φαρμακοποιοί ήξεραν ότι θα παραλάβουν συσκευασίες των 25 τεμαχίων για τα self tests προχώρησε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. “Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self tests είναι σε εικοσιπεντάδες σε όλο τον πλανήτη. Ήταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών”, δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς, όπως συμπλήρωσε, όλα αυτά ήταν αναρτημένα στον διαγωνισμό που έτρεξε.  “Η διαδικασία της αγοράς, της προκήρυξης του διαγωνισμού, της διανομής των self tests και της δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στα δικά μου μάτια φαντάζει ένα θαύμα για το ελληνικό δημόσιο. Όταν ανακοινώσαμε ότι θα το κάναμε, δεν πίστευα ότι θα καταφέρουμε να το κάνουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Κι όμως όλα κύλησαν ρολόι και το κάναμε”, συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: OPEN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα