ΑΘΗΝΑ
06:54
|
18.05.2024
H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε ανάρτησή της στο twitter, καυτηρίασε τη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτησή της στο twitter, καυτηρίασε τη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στη πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Η απαράδεκτη στάση του@RTErdogan απέναντι στην @vonderleyen επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε καταλάβει όλοι μετά την αποχώρηση της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κων/πολης. Θα συνεχίσει η ΕΕ να μην αντιδρά;», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά. 

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος κατά την υποδοχή των ηγετών της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χτες στην Άγκυρα, κάθισε με τον Σαρλ Μισέλ και αρχικά άφησε όρθια την κα Λάιεν, καθώς δεν υπήρχε τρίτη καρέκλα διαθέσιμη. Στη συνέχεια η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάθισε σε κοντινό καναπέ -εξού το SofaGate- απόσταση αρκετών μέτρων από τους δύο άνδρες.

Η μεταχείριση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτηρίστηκε ως επιδεικτική κίνηση υποτίμησης της από τον Τούρκο ηγέτη, με πηγή αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβεβαιώνει στο Politico πως δεν είχε δει ποτέ τόσο διαφορετική μεταχείριση όταν οι αρχηγοί του Συμβουλίου και της Επιτροπής ταξίδεψαν μαζί, σε οποιαδήποτε σύνοδο κορυφής ή συνεδρίαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα