ΑΘΗΝΑ
05:51
|
27.04.2024
Μειώνεται η επιρροή της θρησκείας στην κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρίας Gallup.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μειώνεται η επιρροή της θρησκείας στην κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρίας δημοσκοπικών ερευνών Gallup, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (47%) απάντησε πως ανήκει σε κάποια θρησκεία ή δόγμα, μείωση της τάξης του 3% σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας το 2018 και 23% σε σύγκριση με το 1999.

Μέχρι και τις αρχές του 21ου αιώνα οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική από τις κοινωνίες του αναπτυγμένου κόσμου που αντιστέκονταν στην τάση που παρατηρείται και θέλει ολοένα ποσοστό ανθρώπων -ειδικά νεότερων-να απομακρύνονται από την θρησκεία.

Η έρευνα της Gallup, που ερευνά το φαινόμενο της επιρροής της θρησκείας στις ΗΠΑ από το 1937, δείχνει πως όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1980 (οι γενιές που συχνά αναφέρονται ως millennials και Gen Z) είναι κατά 30% λιγότερο ενταγμένοι σε θρησκευτικά δίκτυα σε σχέση με το 1946. Ακολουθούν όσοι έχουν γεννηθεί ανάμεσα σε 1965 και 1980, οι γνωστοί και ως GenXers, με το 20% να δηλώνουν μηδενική ταύτιση με οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα ή κίνημα (το 1999 υπολογιζόταν σε 11%).

Δέον να σημειωθεί πως η πτώση της θρησκευτικής δραστηριότητας συνοδεύεται από ραγδαία αύξηση όσων δηλώνουν πως δεν ανήκουν σε καμία θρησκεία, με το ποσοστό να υπολογίζεται σε 21%, τριπλάσιο σχεδόν από το 8% των αρχών του 2000.

Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες της ίδιας εταιρίας που καταγράφουν μια αυξανόμενη πλειοψηφία Αμερικανών πιο φιλικών σε κοσμικές αξίες και υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, το διαζύγιο, τις προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις και θετικότερων απέναντι στο δικαίωμα του γάμου και της τεκνοθεσίας για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα