ΑΘΗΝΑ
02:34
|
20.05.2024
Και μετά… στον καναπέ - Το βίντεο με τα αμήχανα “εμ” και τη φιλοξενία Ερντογάν που σχολιάστηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκωτσέζικο ντους επιφύλαξε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μετέβη χθες μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στην Άγκυρα. Μετά την πρώτη θερμή υποδοχή των δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων με το γαλάζιο αντί για το καθιερωμένο κόκκινο χαλί ήρθε οι πολυθρόνα για… δύο. Κάποιος δεν πρόβλεψε μια τρίτη προεδρική πολυθρόνα για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που έμεινε όρθια να κοιτά με απορία τον Σαρλ Μισέλ και τον “Σουλτάνο” στις καρέκλες. Στο βίντεο που έγινε viral και σχολιάστηκε η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν ακούγεται να λέει (περίπου στο 0:48) ένα “εμ”, απορώντας έτσι για το πού θα καθίσει.

Αρχικά, στέκεται όρθια κοιτάζοντάς τους και επαναλαμβάνει το “εμ”. Ο εκνευρισμός της για το διπλωματικό πρωτόκολλο που πήγε περίπατο ήταν εμφανής καθώς η κ. Λάιεν βρέθηκε τελικά στον καναπέ απέναντι από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έχει χαμηλότερη θέση σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

“Δεν ήταν τυχαίο, ήταν σκόπιμο”, σχολίασε στο Twitter η Ολλανδέζα ευρωβουλευτής Σόφι ιν ‘τα Φελντ, η οποία σε άλλη ανάρτησή της επέκρινε τον Βέλγο Σαρλ Μισέλ γιατί δεν παραχώρησε τη δική του θέση. Η Ολλανδέζα ευρωβουλευτής παρατήρησε ότι σε προηγούμενες συναντήσεις του Τούρκου προέδρου με Ευρωπαίους επικεφαλής, όταν αυτοί ήταν άνδρες, οι τρεις ηγέτες κάθονταν σε “ισοδύναμες θέσεις” με τις καρέκλες δίπλα – δίπλα.

Ορισμένοι σχολίασαν ειρωνικά ότι αυτή είναι η “νέα” συμφωνία ΕΕ-Άγκυρας για τα γυναικεία δικαιώματα στην Τουρκία. Από πλευράς της, η πρόεδρος της Κομισιόν δεν έκανε καμία δήλωση για το συμβάν, αλλά εξέφρασε την ανησυχία της για το ιστορικό της Τουρκίας σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών. Στο Twitter ένα από τα χάσταγκ ήταν #Δώστεμιακαρέκλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα