ΑΘΗΝΑ
20:56
|
19.04.2024
Δεν ήρθε μία αλλά πολλές φορές απειλητικά στο Υπουργείο – Στην εισαγγελέα τα στοιχεία για τις πληρωμές του μάνατζερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Νέες δηλώσεις έκανε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη αποκαλύπτοντας τα ποσά και το χρονικό διάστημα που τα εισέπραττε μέσω του προγράμματος “ΣΥΝ-εργασία” o τηλεπαρουσιαστής, εκδότης και μάνατζερ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φουρθιώτης θα κληθεί να απολογηθεί στη Βουλή τόσο για την υφαρπαγή δημοσίου χρήματος όσο και για την αστυνομική προστασία ενώ ο ίδιος αντέδρασε καταθέτοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση με την οποία ζητά να ακυρωθεί η από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Γιατί; Επειδή… “υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του”.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε σήμερα ότι με “πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού ΣΥΝ-εργασία”. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” και “Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία”, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού ΣΥΝ-εργασία”.

Ο Φουρθιώτης πήρε ποσά τριών μηνών – Τον Οκτώβριο ήταν 70-80 χιλιάδες ευρώ

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για το οικονομικό σκάνδαλο στο κανάλι του OPEN και είπε: “Ναι νομίζω ότι πήρε τρεις μήνες ποσά και αυτό αφορά στην διερεύνηση από τον οικονομικό εισαγγελέα και φρενάρισε ο μήνας Οκτώβριος. Τον Οκτώβριο το ποσό ήταν 70.000 ή 80.000 ευρώ για τον οποίο δεν πληρώθηκε”. Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι η Βουλή ήταν ενήμερη αλλά το θέμα δεν πήρε έκταση.

Για το πώς θα παρθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί ο κ. Βούρτσης ξεκαθάρισε ότι αρμόδια είναι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου. “Είναι δρομολογημένες οι διαδικασίες με τον οικονομικό εισαγγελέα αλλά αυτά έχουν μία χρονοβόρο διαδικασία”, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Εργασίας. “Δεν βγάζει άκρη τόσο εύκολα όταν κάποιος κρατάει μία κάμερα και έχει τη δυνατότητα (να το κάνει) σε μία περίοδο που δεν ασχολείται κανένας”, σχολίασε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε,  “πέρασε κάθε κόκκινη γραμμή (σ.σ. ο τηλεπαρουσιαστής)”. Παράλληλα ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας για τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός ήταν ο λόγος μετακίνησής του από το υπουργείο, απάντησε ότι αυτό είναι απόλυτη διαστρέβλωση.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας αποκάλυψε ακόμα ότι ο παρουσιαστής δεν πήγε μια φορά αλλά πολλές φορές στο υπουργείο Εργασίας και απειλούσε τους υπαλλήλους μέχρι να φτάσει στο σημείο να μπουκάρει και στο υπουργικό γραφείο με μπράβους εκτοξεύοντας απειλές. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση όταν οι αστυνομικοί του γραφείου του τον πέταξαν έξω από το υπουργείο, ο Μένιος Φουρθιώτης το ίδιο βράδυ στην εκπομπή του έκανε καταγγελία κατά του Γιάννη Βρούτση λέγοντας ότι έβαλε τους αστυνομικούς του να βιαιοπραγήσουν σε βάρος του. Τέλος, ο κ. Βρούτσης είπε ότι “σε μια κυβέρνηση παρεισφρύουν και πρόσωπα που μπορεί να μην είναι και της απόλυτης σωστής διαχείρισης”.

Δείτε όλη την τοποθέτηση του Γιάννη Βρούτση στο OPEN


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα