ΑΘΗΝΑ
12:18
|
15.04.2021
Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα σε κινητά και ακίνητα επέτρεψε με απόφαση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα σε κινητά και ακίνητα, με τον όρο να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία της κατά τα διεθνώς ισχύοντα, επέτρεψε με απόφαση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, τηρώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες.

Η κατάσχεση θα γίνει σε εκτέλεση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση που αφορούσε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων της πρεσβείας, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το 2013.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Πηγές: ΑΘΗΝΑ 9.84

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Μπαράζ αντι-ρωσικών κυρώσεων, στόχος και το δημόσιο χρέος

Συνάντηση με τον Ερντογάν θα έχει σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Συνέντευξη Τύπου ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργκ καλεί τη Ρωσία να αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με Ουκρανία

Ν. Παναγιωτόπουλος σε Σύνοδο ΝΑΤΟ: Διπλωματικές πρωτοβουλίες για να μην καταστεί το Αφγανιστάν κρησφύγετο τρομοκρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα