ΑΘΗΝΑ
23:53
|
26.04.2024
Η εγκατάσταση είναι ένας “υγειονομικός εφιάλτης χωρίς καμία ασφάλεια” και πρέπει να “κλείσει”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ κατήγγειλε ότι ανήλικα παιδιά μετανάστες που κρατούνται σε προσωρινό κέντρο κράτησης του Σαν Αντόνιο έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ενώ οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες και οι αρμόδιες αρχές αδιαφορούν για την υγεία και την ασφάλεια των ασυνόδευτών κυρίως εφήβων. Ο κυβερνήτης του Τέξας ζήτησε από τη διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να κλείσει το εν λόγω κέντρο κράτησης και να μεταφέρει τα ανήλικα παιδιά μετανάστες σε μια πιο ασφαλή τοποθεσία.

“Τα παιδιά σε αυτήν την εγκατάσταση κακοποιούνται σεξουαλικά”, δήλωσε ο Άμποτ σε δημοσιογράφους χθες το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Κολοσσαίο Φρίμαν του Σαν Αντόνιο. Επιπλέον, καταγγελίες που έφτασαν χθες σε δύο πολιτειακές υπηρεσίες αναφέρουν ότι τα παιδιά στο προσωρινό κέντρο κράτησης υποσιτίζονται, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για την επίβλεψή τους και ότι ακόμα και τα υγιή παιδιά κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid-19. “Με λίγα λόγια αυτό το κέντρο είναι ένας υγειονομικός εφιάλτης χωρίς καμία ασφάλεια”, πρόσθεσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Νωρίτερα πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο κράτησης μεταναστών του Σαν Αντόνιο έφτασαν στην επιτροπή Υγείας και Ανθρώπινου Δυναμικού του Τέξας αλλά και στο πολιτειακό υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικογένειας με αποτέλεσμα ο Γκρεγκ Άμποτ να ζητήσει από τις υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας του Τέξας να διερευνήσουν άμεσα τις καταγγελίες. “Αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων του Μπάιντεν και της έλλειψης σχεδίου για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ροών”, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας που επέρριψε την ευθύνη για την κακοποίηση των παιδιών στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να κλείσει άμεσα το προσωρινό κέντρο κράτησης ανήλικων μεταναστών.

Ο Άμποτ δήλωσε ότι δεν γνωρίζουν οι αρχές του Τέξας πόσα ασυνόδευτα ανήλικα μπορεί να έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά στο κέντρο κράτησης, αλλά σημείωσε, ότι είναι σίγουρα περισσότερα από ένα. Χαρακτήρισε τις πηγές του “αξιόπιστες” και ότι προέρχονται από αρκετά άτομα εντός του κέντρου.

Τον Μάρτιο διέρρευσαν φωτογραφίες μέσα από κέντρο κράτησης στο Τέξας, το οποίο είναι επί της ουσίας πολλές αυτοσχέδιες σκηνές χωρισμένες σε τμήματα. Ένα κέντρο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες “φιλοξενεί” περισσότερους από 1.000 ασυνόδευτα ανήλικα. Οι φωτογραφίες δείχνουν εκατοντάδες στοιβαγμένους ανήλικους να κοιμούνται με στρώματα στο έδαφος, με θερμικές κουβέρτες για σκεπάσματα και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τον νέο κορονοϊό.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν να αντιμετωπίσουν και το ακανθώδες πρόβλημα των χιλιάδων ασυνόδευτων, εφήβων στην πλειοψηφία τους, που έρχονται στις ΗΠΑ να βρουν γονείς και συγγενείς και να μείνουν μαζί τους. Τον Μάρτιο, έφτασαν 18.800 παιδιά, διπλάσια από ό,τι τον Φεβρουάριο. Οι πολιτικοί των δύο αμερικανικών κομμάτων αλληλοκατηγορούνται για την αλματώδη αύξηση.

Ήδη, στο Τέξας, το Πεντάγωνο διέθεσε μία βάση με 5.000 κρεβάτια για ασυνόδευτους ανήλικους. Στόχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι να διαμένουν μόνο 72 ώρες σε αυτά τα κέντρα τα παιδιά, πριν βρεθούν με τους δικούς τους. Επί Τραμπ, όπως είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, μπορεί να περνούσαν μήνες πριν επικοινωνήσει κάποιος αρμόδιος με τους γονείς ή τους συγγενείς των παιδιών για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι και αν είναι δυνατή η επανένωσή τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέθεσε στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, την πρώτη της μεγάλη και δύσκολη αποστολή: Να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις της Γουατεμάλας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ για να σταματήσει η ροή των μεταναστών.

Η Χάρις και οι τρεις κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να παραμείνει ο κόσμος στις χώρες του και να μην κάνει το επικίνδυνο ταξίδι προς τα βόρεια, διασχίζοντας την έρημο και τον ποταμό Ρίο Γκράντε, στο έλεος των διακινητών. Για τον ίδιο σκοπό, από τη Δευτέρα, επισκέπτεται τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ, ο ειδικός επιτετραμμένος του Μπάιντεν, Ρικάρντο Σουνίγα, ο οποίος θα συναντηθεί με τους ηγέτες των δύο χωρών. Με αξιωματούχους της Ονδούρας, θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα