ΑΘΗΝΑ
12:41
|
17.07.2026
Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών και έξι τραυματίστηκαν στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά του προέδρου Πατρίς Ταλόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών και έξι τραυματίστηκαν στο Μπενίν, στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά του προέδρου της χώρας, Πατρίς Ταλόν.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν στον αποκλεισμό κεντρικής οδικής αρτηρίας στην πόλη Σαβέ, πριν μεσολαβήσει η παρέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων που προχώρησαν στην χρήση καπνογόνων και αργότερα πραγματικών πυρών, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων AFP.

«Μεταφέρθηκαν στην κλινική μας. Ένας ήταν ήδη νεκρός και έξι τραυματίες από τραύματα που προκλήθηκαν από σφαίρες» είπε συγκεκριμένα ο διευθυντής της κλινικής του Σαβέ, Χοσέ Γκότζο.

Η διαδήλωση έλαβε χώρα τρείς ημέρες πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, με τον 62χρονο Ταλόν να θεωρείται ακλόνητο φαβορί για την επικράτηση και την αντιπολίτευση να τον καταγγέλλει για άγρια καταστολή των πολιτικών του αντιπάλων και χειραγώγηση του δικαστικού συστήματος.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα