ΑΘΗΝΑ
13:58
|
15.04.2021
Από το “λογικό” να επιτραπεί στο οι τελικές αποφάσεις λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Σε αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν διαφαίνεται κάτι το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει πριν το Πάσχα”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6 FM”, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος προ ημερών είχε χαρακτηρίσει το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων για την εορταστική περίοδο “λογικό μέτρο”.

“Είναι προφανές ότι έχουμε ακόμη αρκετό χρόνο μέχρι τότε, έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι το Πάσχα για να δούμε τι άλλο μπορεί να υπάρξει. Γυμνάσια και Δημοτικά μετατίθενται για μετά το Πάσχα, η εστίαση για μετά”. Από την άλλη, συμπλήρωσε, “θα δούμε επί τη βάσει των επίκαιρων επιδημιολογικών δεδομένων και με βάση την εισήγηση της επιτροπής το κατά πόσο θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα”, μια απόφαση που, όπως σημείωσε, θα ληφθεί λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στα νέα όπλα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας εννοώντας το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τα self tests. Για τα τελευταία, ειδικότερα, έκανε λόγο για διπλό κέρδος από τη διενέργειά τους στους μαθητές: “Και ελέγχουμε την πανδημία και τα παιδιά επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον”. Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε για την κατά πλειοψηφία απόφαση της επιτροπής ότι “σε ένα συλλογικό όργανο το να υπάρχει πλειοψηφία και μειοψηφία είναι ο κανόνας”. Άλλωστε, πρόσθεσε, η κυβέρνηση ενθάρρυνε τα μέλη της επιτροπής να έχουν ανεξαρτησία και ευθυκρισία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

To Κρεμλίνο προειδοποιεί με αντίποινα στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Πρωτοσέλιδο “καρφί” από “Δημοκρατία” στον “πάντα ανέμελο Μητσοτάκη”

Από 24 έως 27 Ιουνίου το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα