ΑΘΗΝΑ
00:45
|
25.04.2024
Από το “λογικό” να επιτραπεί στο οι τελικές αποφάσεις λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Σε αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν διαφαίνεται κάτι το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει πριν το Πάσχα”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6 FM”, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος προ ημερών είχε χαρακτηρίσει το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων για την εορταστική περίοδο “λογικό μέτρο”.

“Είναι προφανές ότι έχουμε ακόμη αρκετό χρόνο μέχρι τότε, έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι το Πάσχα για να δούμε τι άλλο μπορεί να υπάρξει. Γυμνάσια και Δημοτικά μετατίθενται για μετά το Πάσχα, η εστίαση για μετά”. Από την άλλη, συμπλήρωσε, “θα δούμε επί τη βάσει των επίκαιρων επιδημιολογικών δεδομένων και με βάση την εισήγηση της επιτροπής το κατά πόσο θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα”, μια απόφαση που, όπως σημείωσε, θα ληφθεί λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στα νέα όπλα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας εννοώντας το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τα self tests. Για τα τελευταία, ειδικότερα, έκανε λόγο για διπλό κέρδος από τη διενέργειά τους στους μαθητές: “Και ελέγχουμε την πανδημία και τα παιδιά επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον”. Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε για την κατά πλειοψηφία απόφαση της επιτροπής ότι “σε ένα συλλογικό όργανο το να υπάρχει πλειοψηφία και μειοψηφία είναι ο κανόνας”. Άλλωστε, πρόσθεσε, η κυβέρνηση ενθάρρυνε τα μέλη της επιτροπής να έχουν ανεξαρτησία και ευθυκρισία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα